Gelderland

Nazomer nu toch ten einde, veel regen op komst

Een regenachtige dag op De Posbank.
Een regenachtige dag op De Posbank. © ANP
De herfstvakantie begint over een week en het weer lijkt dat wel heel letterlijk te nemen. Deze week is de zon nog regelmatig te zien, maar vanaf donderdag komt de neerslag ons land binnen. En die regen lijkt vooralsnog niet snel te vertrekken.
Tot en met woensdag is het nog aangenaam weer, met temperaturen rond de 20 graden en slechts een enkele millimeter regen per dag. En dat is opvallend warm voor de maand oktober.
"Dinsdag en woensdag is het nog heel zacht voor de tijd van het jaar", vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza. "Er is dan nog redelijk wat zon, maar later op de woensdag komt er een neerslaggebied. Donderdag wordt het nog 18 graden, maar ook dat is voor half oktober nog steeds zacht."

Regen, regen, regen

Dat weerbeeld is daarna compleet verdwenen: vrijdag wordt het nog wel aangenaam warm met 20 graden, maar het wordt wel een natte dag. Vanaf het weekend keldert de temperatuur. Op maandag - de eerste dag van de herfstvakantie - komt die niet boven de 14 graden uit. Echter is dat volgens Weerplaza nog steeds boven de 'normale waarde' van de tijd van het jaar.