Rivierengebied / Arnhem en omstreken

Wegwerk op A50: hier moet je in de avond en nacht omrijden

De vertraging kan oplopen tot 30 minuten
De vertraging kan oplopen tot 30 minuten © ANP
HERVELD - Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de A50 wat de nodige verkeershinder oplevert. Vanavond wordt begonnen aan de snelweg tussen Valburg en Grijsoord. De werkzaamheden aan dit wegdeel duren tot en met dinsdag 17 oktober 5.00 uur.
Doordeweeks gaat de snelweg om 20.00 uur dicht en om 5.00 uur weer open. In het weekend gaan de werkzaamheden iets langer door en is de weg om 7.00 uur weer vrij. De extra reistijd kan volgens Rijkswaterstaat oplopen tot 30 minuten.
Om minder verkeer naar de omleidingsroutes te hoeven verwijzen is onder andere de oprit Renkum op 9 en 10 oktober open.

Ook hinder tussen Valburg en Ewijk

Daarna is de snelweg tussen Valburg en Ewijk aan de beurt. Van dinsdag 17 oktober tot en met vrijdag 20 oktober is het wegdeel dagelijks afgesloten tussen 20.00 en 5.00 uur.
Er zijn dan omleidingsroutes via onder andere de A15, N323, N322, A12 en de N325. Op borden langs en boven de weg worden de alternatieve routes aangegeven.
De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van asfalt en het aanbrengen van markeringen op het vernieuwde wegdek. Rijkswaterstaat geeft aan dat de werkzaamheden nodig zijn om de snel- en autowegen in goede conditie te houden.