Stedendriehoek / Achterhoek

Schok is groot na vlammenzee: 'De ravage is enorm'

De brand bij het bedrijventerrein in Zutphen is onder controle.
De brand bij het bedrijventerrein in Zutphen is onder controle. © Rens Hulman
ZUTPHEN - Het bedrijfspand dat in een vuurzee opging in de nacht van zaterdag op zondag in Zutphen ligt in de as. "Van het pand is niets over", weet Karin Wesselink, buurtbewoner en werknemer van een bedrijfspand ernaast.
Buurtbewoner Karin Wesselink zag tijdens haar ochtendwandeling de restanten van het bedrijfspand, Webcompanies, dat volledig in vlammen is opgegaan. "Van het hele pand is helemaal niets over", verzucht Wesselink.
Wesselink vindt het 'heel triest' voor de eigenaresse van het bedrijf. "Ik heb begrepen dat er zeker zeventig brandweermannen betrokken waren. Toch is het pand helemaal verwoest. De ravage is echt enorm. Ik schrik daarvan", aldus Wesselink, die werkzaam is bij het aangrenzende bedrijf, Brandt Bedrijfskleding. Op zo'n twee minuten loopafstand van het pand dat nu in as is opgegaan op het bedrijventerrein de Revelhorst.

'Enorm dankbaar'

"Tijdens de brand ontstond angst bij de brandweer dat de andere panden óók in vlammen op zouden gaan", weet Wesselink van een collega die de brand vannacht heeft zien gebeuren.
"Een hoogwerker vatte vlam toen de wind opeens draaide in de richting van ons pand. Ze waren bang dat ook de rest in de fik zou vliegen, dat is gelukkig niet gebeurd. Daar ben ik enorm dankbaar voor", aldus Wesselink.
Ze noemt het 'heel triest' voor de eigenaresse van Webcompanies. Ook Wesselink sprak kort met de eigenaresse van het getroffen pand: "Ze was helemaal stuk en zei: 'Ik besef het nog niet'. Ze was sinds vier uur 's nachts aanwezig bij haar pand dat volledig is uitgebrand." Wesselink verzucht: "Ja, het is echt heel erg triest."
Bekijk hieronder de beelden van het uitgebrande bedrijfspand:
Na de grote brand is er weinig over van het bedrijfspand.