liveblog | 8 oktober 2023

Brand in woonboerderij • automobilist gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 oktober 2023, 20:30 uur
20:30

Lichamen in woning

In een woning aan de Wheme in het centrum van Winterswijk zijn zondagavond twee lichamen aangetroffen. De politie is een groot onderzoek gestart.
18:15

Automobilist gewond

Op de Maanderdijk in Bennekom is zondagmiddag rond 16.20 uur een auto op een boom gebotst. Politie en ambulance rukten met spoed uit. De bestuurder van de Range Rover raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van de auto raakte gewond.
De bestuurder van de auto raakte gewond. © Persbureau Heitink
17:15

Brand in boerderij

In een woonboerderij aan de Doornsteeg in Nijkerk is zondagmiddag brand uitgebroken. Volgens een videocorrespondent gaat het om een leegstaande woning. Er is asbest zijn vrijgekomen bij de brand, zegt de veiligheidsregio. "De verspreiding hiervan is vooralsnog beperkt gebleven tot de directe omgeving van het pand."
De vlammen slaan uit het pand en er komt veel rook vrij. De veiligheidsregio adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.
De oorzaak van de brand is niet bekend. Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de brand.
De vlammen slaan uit de woonboerderij.
De vlammen slaan uit de woonboerderij. © Damian Ruitenga/NewsUnited
15:10

Nunspeter aangehouden na brand

De politie heeft in Nunspeet een inwoner aangehouden in verband met de brand die woedde in een appartement aan de Marktstraat. Voorafgaand aan de brand zijn knallen gehoord, volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland ging het om vuurwerk dat is ontploft.
De rol van de aangehouden persoon wordt onderzocht. De politie meldt aanvullend onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand en het aangetroffen vuurwerk.
14:50

Pand volledig in de as na brand

Bedrijfspand volledig opgegaan door vuurzee.
Bedrijfspand volledig opgegaan door vuurzee. © Rens Hulman
Een bedrijfspand in Zutphen is volledig in vlammen opgegaan in de nacht van zaterdag op zondag. Van het pand, waarin het bedrijf Webcompanies was gevestigd, is niets overgebleven. Tijdens de brand vreesde de brandweer dat ook andere omliggende panden zouden afbranden, maar gelukkig is dit niet gebeurd.
De eigenaresse van Webcompanies is zeer aangedaan en weet niet hoe ze verder moet met haar bedrijf. Karin Wesselink, buurtbewoner en werknemer bij het aangrenzende bedrijf, spreekt van een 'enorme ravage'.
13:40

Man die fietser schepte, aangehouden

Een fietser is aangereden door een mobilist.
Een fietser is aangereden door een mobilist. © Persbureau Heitink
In Duiven is zaterdagmiddag om 14.00 uur een fietser aangereden door een automobilist. Dat gebeurde op de Rottumstraat. De fietser was een 37-jarige Arnhemmer. Hij liep onder meer hoofdletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht.
De automobilist stopte niet en ging ervan door, maar heeft zich later telefonisch gemeld. De 22-jarige man uit Arnhem zit vast en verder onderzoek naar het incident loopt, laat politie Oost-Nederland weten.