Stedendriehoek

Illegale carmeeting voorbij: honderden auto's weggestuurd

De gemeente Apeldoorn heeft een illegale carmeeting verboden.
De gemeente Apeldoorn heeft een illegale carmeeting verboden. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Autoliefhebbers die wel zin hadden in een zaterdagavond gas geven en een beetje racen, dropen teleurgesteld af. De mega carmeeting die spontaan gepland was via social media mocht in Apeldoorn niet doorgaan.
Een parkeerplaats op De Voorwaarts in Apeldoorn is door de politie afgezet met hekken en politievoertuigen. De gemeente Apeldoorn heeft de illegale carmeeting verboden. Automobilsten werden weggestuurd.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse zouden er ruim duizend auto's komen, maar moet iedereen weer weggaan. Ook op grote borden is te lezen dat de carmeeting niet is toegestaan.

Online afspreken

Carmeetings worden meestal online afgesproken. Uit posts op Facebook blijkt dat de meeting in Apeldoorn rond 20.00 uur zou beginnen, maar daar stak de gemeente in samenwerking met de politie een stokje voor.
De auto's reden weg en werden later in Deventer gesignaleerd. Ook daar zijn ze weggestuurd en vervolgens kwam een grote groep bij elkaar op de parkeerplaats van de Makro in Duiven.
Honderden auto's en mensen kwamen bij elkaar in Duiven.
Honderden auto's en mensen kwamen bij elkaar in Duiven. © Persbureau Heitink
Vorig weekend vond er ook al een carmeeting plaats in Duiven, die wel door kon gaan. De politie greep daar uiteindelijk wel in, maar deelde geen bekeuringen uit. Of dat nu, een week later op zaterdagavond ook het geval is, is op dit moment nog niet duidelijk.
Op een carmeeting zijn vaak flink gepimpte auto's aanwezig.