Gelderse Vallei

Hoe toegankelijk is Barneveld? Burgemeester en wethouders doen de test

De ronde door het centrum.
De ronde door het centrum. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Hoe is het om met een handicap door het centrum van Barneveld te gaan? Vrijdagmiddag namen burgemeester en wethouders de proef op de som. Samen met de Gehandicaptenraad werd een rondje afgelegd in een rolstoel of met een speciale slechtziendenbril op. "Dit zorgt voor meer bewustzijn. Heel nuttige ervaring."
Deze week is het 'De week van de Toegankelijkheid'. Reden voor de Barneveldse Gehandicaptenraad om het college uit te dagen het centrum met een beperking door te gaan. "Barneveld is al best toegankelijk", zegt Peter de Bliek. "Als Gehandicaptenraad zijn we behoorlijk actief en hebben we al veel laten aanpassen. Toch zijn nog wel een hoop zaken die anders kunnen en daar zitten we dan bovenop. De samenwerking met de gemeente is best goed."
De Bliek vindt het belangrijk dat ook het gemeentebestuur ervaart hoe is het om met een handicap door het centrum rond te gaan. "Ze hebben geen ervaring, maar moeten over bepaalde zaken wél een oordeel vellen. Dan is het goed om dat een keer te ervaren."
Bekijk hieronder hoe het de burgemeester en wethouders af ging:
Burgemeester en wethouders ervaren hoe het is om een beperking te hebben.