liveblog | 7 oktober 2023

Illegale carmeeting in Duiven • lijnbus schept fietser

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 oktober 2023, 22:00 uur
22:00

Illegale carmeeting vanuit Apeldoorn naar Duiven

De politie heeft zaterdagavond een illegale carmeeting verboden op het terrein van Omnisport in Apeldoorn. De autoliefhebbers vertrokken daarna richting Deventer, maar ook daar werden ze gesommeerd weg te gaan. Uiteindelijk ontmoetten ze elkaar op het parkeerterrein van de Makro in Duiven.
Honderden mensen verzamelen zich bij een carmeeting in Duiven.
Honderden mensen verzamelen zich bij een carmeeting in Duiven. © Persbureau Heitink
21:20

Vlammenzee door hooibaal

Een berg hooi vloog zaterdagavond langs de Dreef in Scherpenzeel in de fik en dat leverde metershoge vlammen op. Het langsrijdend verkeer ondervond veel hinder van de rook. De brandweer was nog enige tijd bezig met nablussen.
Flinke brand in een berg hooi in Scherpenzeel.
Flinke brand in een berg hooi in Scherpenzeel. © Persbureau Heitink
21:01

Lijnbus schept fietser

Op de Needseweg in Neede heeft zaterdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een lijnbus. De fietser wilde de Needseweg in Neede oversteken en is door de lijnbus geschept. Daarbij is de fietser gewond geraakt en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de precieze toedracht van het ongeval was nog niks bekend. De bus raakte dusdanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept.
Een fietser kwam zaterdagavond in aanrijding met een lijnbus.
Een fietser kwam zaterdagavond in aanrijding met een lijnbus. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
21:00

Fietser gewond bij ongeval Oosterbeek

Een fietser is zaterdagavond gewond geraakt op de kruising Utrechtseweg met de Weverstraat in Oosterbeek. Een auto en fietser reden allebei op de Utrechtseweg dezelfde richting op, toen de auto afsloeg de Weverstraat op. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zag de automobilist hierbij de fietser waarschijnlijk over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De fietser is per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens omstanders had het slachtoffer in ieder geval hoofdletsel.
In Oosterbeek raakte een fietser gewond na een botsing met een auto.
In Oosterbeek raakte een fietser gewond na een botsing met een auto. © Persbureau Heitink
19:48

Auto knalt op boom

Bij een eenzijdig ongeval op de Middendijk in Nijbroek is zaterdagavond een bestuurder gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en is tegen een boom aan gebotst. De hulpdiensten moesten het slachtoffer uit de auto bevrijden. De Middendijk is afgesloten geweest voor het overige verkeer.
De hulpdiensten moesten de bestuurder bevrijden.
De hulpdiensten moesten de bestuurder bevrijden. © Persbureau Heitink
18:42

Brand bij sauna in woning

Op de bovenverdieping van een woning in Garderen is bij de sauna brand ontstaan. De bewoners probeerden de vlammen met een tuinslang te bedwingen, maar dit lukte niet. De ingeschakelde brandweer kon wel het sein brandmeester geven. Er raakte niemand gewond. De Speulderweg was enige tijd afgesloten voor verkeer.
De Speulderweg in Garderen was afgesloten vanwege een woningbrand.
De Speulderweg in Garderen was afgesloten vanwege een woningbrand. © Persbureau Heitink