liveblog | 6 oktober 2023

Ernstig ongeluk in Heerde, voetganger (48) geschept

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2023, 20:44 uur
20:44

Ernstig ongeluk in Heerde

Ernstig ongeluk in Heerde.
Ernstig ongeluk in Heerde. © Luciano de Graaf
Op de Kerkdijk in Heerde heeft vrijdagavond een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Een voetganger, een 48-jarige man uit Heerde, werd geschept door een automobilist. Volgens een videocorrespondent ter plaatse vond het ongeluk plaats op een donker stuk, zonder lantaarnpalen langs de weg.
De voetganger is overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van het slachtoffer is zorgwekkend, zegt de politie. Die sloot de weg enige tijd af voor onderzoek. De bestuurder van de auto is een 60-jarige vrouw uit de gemeente Heerde. Zij wordt gehoord door de politie.
16:37

Uur file door ongeluk op A2

Op de snelweg A2 staat tussen Culemborg en Kerkdriel een flinke file. In zuidelijke richting is de vertraging inmiddels meer dan tachtig minuten, meldt de ANWB.
De file wordt veroorzaakt door een ongeluk, hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Eén rijstrook is afgesloten. De vertraging strekt zich uit over een lengte van achttien kilometer.
File op de A2.
File op de A2. © ANP archief
16:35

Flinke schade na botsing bij Velp

Op de A348 ter hoogte van Velp heeft een flinke botsing plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde in de staart van de dagelijkse file voor knooppunt Velperbroek. Een stilstaande auto is daar vermoedelijk geraakt door een ander voertuig, meldt een correspondent ter plaatse.
Zowel een aanhanger als een auto kwamen door het ongeluk op hun zijkant terecht. De ravage na het ongeval is groot. Vooralsnog veroorzaakt het ongeluk weinig vertraging.
Van de betrokken voertuigen is weinig meer over.
Van de betrokken voertuigen is weinig meer over. © Persbureau Heitink
13:30

Man (36) langer vast voor poging doodslag op organist

De 36-jarige man die in augustus organist Jan van de Lambertikerk in Zelhem zwaar mishandelde, blijft in ieder geval vastzitten tot december dit jaar. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op de organist en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het onderzoek in de zaak loopt nog.
De Lambertikerk in Zelhem.
De Lambertikerk in Zelhem. © Jesper Peeters
09:50

Auto uitgebrand op A28

Op de A28 bij 't Harde stond vanochtend een auto in brand. Volgens Rijkswaterstaat heeft de brandweer het vuur geblust. Verkeer richting Amersfoort moest rekening houden met een uur vertraging door bergingswerkzaamheden. Inmiddels zijn alle rijstroken weer vrij en is omrijden via de A50 en A1 niet meer nodig.
Op de A28 is een auto uitgebrand
Op de A28 is een auto uitgebrand © Rijkswaterstaat
07:00

Aluminiumdieven belagen getuige met koevoet

Een man die dieven betrapte in Borculo is aangevallen met een koevoet. De man zag gisteravond dat drie mannen bij een bedrijf aan de Korenbree bezig waren aluminium te stelen. Hij sprak ze erop aan, maar werd aangevallen met een koevoet.
De man raakte lichtgewond, meldt wijkagent Martijn Schot. De dieven gingen ervandoor met een donkere Audi met daarachter een aanhangwagen. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die camerabeelden hebben.
De politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen © Omroep Gelderland