Arnhem en omstreken / Noord-Veluwe / Achterhoek

Dit is de winnaar van de Natuurfotowedstrijd 2023

De winnaars van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2023
De winnaars van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2023 © Omroep Gelderland
VORDEN - De juryleden wisten direct: dit is de winnende foto van 2023! Fotograaf Pauline van 't Veld wist de jury omver te blazen met een foto van een hardloper in het Speulderbos. De keuze werd gemaakt uit ruim 1000 inzendingen.
De juryleden waren boswachter Clara Wilkens van Geldersch Landschap en Kasteelen en natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek. Zij waren het unaniem eens dat dit de winnende foto moest worden. "Het is een ontzettend spannende reflectie. In het spiegelbeeld zien we de tak, maar die zien we niet terug boven de plas met water. Daar zien we de hardloper. Ook kun je lang naar het beeld blijven kijken, je ontdekt steeds nieuwe dingen," vertelt Van der Wielen.
De foto die de juryprijs gewonnen heeft
De foto die de juryprijs gewonnen heeft © Pauline van 't Veld

Prijsuitreiking

Fotograaf Pauline van 't Veld werd vanmiddag tijdens de uitreiking in Kasteel Hackfort in Vorden verrast met de hoofdprijs.
In totaal waren 43 fotografen genomineerd voor de categorieën Dieren, Macro, Jaarthema 'De natuur naar de haaien', Landschap en Jeugd. De uitreiking was te volgen via de radio en op de sociale media kanalen van BuitenGewoon. Van 't Veld won een exclusieve privé masterclass van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland, het natuurmagazine van Gelderland dat elk kwartaal op de mat van 50.000 leden van Geldersch Landschap & Kasteelen valt. Naast Pauline ontvingen vielen nog vijf mensen in de prijzen. Benieuwd naar deze winnaars en het juryoordeel? Beide vind je hier.

Expositie

De Gelderse Natuurfotowedstrijd werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De foto's werden gemaakt door professionele en amateurfotografen uit het hele land, maar de foto's werden allemaal gemaakt in Gelderland.
De mooiste foto's uit alle categorieën zijn van 11 oktober tot en met 26 oktober te zien in het Provinciehuis Gelderland.
BuitenGewoon is hét natuurplatform van Omroep Gelderland.
Het laatste nieuws uit de natuur vind je op buitengewoon.nl.