Rijk van Nijmegen

Prikken tegen corona: 'Het loopt goed vol'

Er worden volop coronaprikken gezet.
Er worden volop coronaprikken gezet. © ANP
NIJMEGEN - De nieuwe prikronde tegen corona loopt volgens de GGD Gelderland Zuid naar verwachting.
De boostercampagne begon afgelopen maandag. Deze is bedoeld voor mensen van zestig jaar en ouder en mensen die meer kans hebben om ernstig ziek te worden van corona dan normaal. Bij die laatste groep zijn zorgmedewerkers, zwangere vrouwen en mensen die ook voor een griepprik worden uitgenodigd.
"Elke week ontvangen mensen van 60+ een uitnodiging, dus het aanmelden van mensen is nog een doorlopend proces. Dagelijks komen er nieuwe afspraken bij." Volgens een woordvoerder van de GGD Gelderland Zuid loopt de capaciteit die beschikbaar is, de komende weken goed vol.
Met de nieuwe vaccinatieronde wil men het virus voor zijn, vertelt Alma Tostmann, epidemioloog aan de Radboudumc: "We hebben vanaf afgelopen voorjaar eigenlijk heel weinig coronavirus gehad."
Volgens haar leert de ervaring dat het virus nu zal gaan opleven: "Dat gaat ook zo met andere virussen. Zodra het herfst wordt of winter zal dat virus alleen maar meer rondgaan. Dus de prik is dan echt gepland voordat zo'n golf weer komt."

Waar maak ik een afspraak?

Ook mensen die geen uitnodiging voor de prik hebben gehad, kunnen een afspraak maken. Dat kan online met je DigidD via de site planjeprik.nl. Voor wie wil bellen, kan tijdens kantooruren terecht op 0800-7070.