Noord-Veluwe

Echtpaar trapt in smoes en is duizenden euro's armer

Wie is deze pinner?
Wie is deze pinner? © politie/Plaats Delict
HATTEM - Een ouder echtpaar in Hattem is op slinkse wijze opgelicht door criminelen. Die namen de computer van het stel over en konden zo bij hun bankgegevens.
De slachtoffers op leeftijd werden op 4 mei, een halfuur voor het begin van Dodenherdenking, gebeld door iemand die zei van hun bank te zijn. Er was een probleem met de rekening.
Het echtpaar trapte in de smoes en installeerde een computerprogramma waarmee anderen op afstand hun computer konden bedienen.
De slachtoffers waren vanaf dat moment kansloos. Handlangers haalden in totaal duizenden euro's van de rekening van het echtpaar. Het pinnen gebeurde onder meer in Amsterdam en Zwolle.

Kassa bij CoolBlue

In Arnhem leefde een pinner zich uit met de pas van een vrouw van 89 uit Velp. Ook hij kon dat doen omdat het slachtoffer was gestonken in een zwetsverhaal van iemand die zei van de bank te zijn.
De man naar wie de politie op zoek is, kocht bij CoolBlue twee smartphones met de bankpas van de vrouw. De politie sluit niet uit dat diezelfde man de pinpas ook bij de Velpse had opgehaald.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Hattem: 2023202347; zaaknummer Velp: 2023262471.

Ouder echtpaar opgelicht