Achterhoek

Droom komt uit voor Achterhoekse zangeres

Tijdens de opnames van de videoclip voor 'Onze boerderij'.
Tijdens de opnames van de videoclip voor 'Onze boerderij'. © REGIO8
RUURLO - Voor zangeres Karin Hukker uit Ruurlo is een droom uitgekomen. Samen met muzikante Tessa Boomkamp heeft ze het nummer ‘Onze boerderij’ opgenomen, inclusief bijbehorende videoclip. Hukker vraagt hiermee aandacht voor het boek 'Met de pet rond', waarin boerenkinderen worden geportretteerd. "In de nieuwe videoclip wordt de puurheid van kinderen op de boerderij zo mooi in beeld gebracht."
Bij de boekpresentatie van Met de pet rond, waarin wordt ingegaan op de onzekerheid van het boerenbestaan, speelde Hukker het nummer De Boerderij van Tessa Boomkamp, en van het een kwam het ander. "Erika heeft de stoute schoenen aangetrokken en Tessa een berichtje gestuurd. Helemaal super, want Tessa wilde belangeloos meewerken."
En zo kwam de samenwerking met de muzikante van Normaal en de Edwin Evers Band tot stand. Hukker vertelt dat het lied de boodschap van het boek Met de pet rond heel goed ondersteunt. De tekst van het liedje is niet aangepast. "Het was zo passend en het klopte helemaal bij het boek."

Puur in beeld gebracht

Hukker is enthousiast over het eindresultaat. "De combinatie van het lied met de beelden die nu voor de videoclip zijn opgenomen, versterken de boodschap van het boek. Vooral de onbevangenheid van de kinderen komt goed naar voren. En ook de wens om te blijven bestaan als boerengezinnen. Het is op een hele pure manier in beeld gebracht."
Bekijk hier de videoclip: