Rijk van Nijmegen / Rivierengebied

Zoveel vrijwilligers helpen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse kan niet zonder vrijwilligers zoals Rob.
De Nijmeegse Vierdaagse kan niet zonder vrijwilligers zoals Rob. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Al sinds 1909 wordt ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse door vele mensen gelopen. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld. Maar zonder de vele vrijwilligers die zich voor het evenement inzetten, zou het niet georganiseerd kunnen worden.
Tekst gaat verder onder de video.
Nijmeegse Vierdaagse kan niet zonder vrijwilligers
De stichting die de vierdaagse organiseert heeft ongeveer tien betaalde krachten. Daarnaast hebben ze "op dit moment 370 vrijwilligers die meewerken", legt woordvoerder Babs Rijke uit in het Omroep Gelderland-programma De Gulden Gelderlander.

'Ze zijn onmisbaar'

De vrijwilligers doen volgens haar verschillende dingen. "Van controleurs tot mensen die entertainment en muziek regelen." En ze zijn onmisbaar. "Die mensen zijn we heel dankbaar. Want zonder hun is er geen vierdaagse", legt Rijke uit.
Eén van die vrijwilligers is Rob van der Hulst. Hij zit veel in de medaillekamer. "Ik controleer en tel de medailles die van vorig jaar overgebleven zijn." Arthur van Diest is liever buiten. Hij controleert de controleposten. "Je helpt mee aan één van de mooiste evenementen van Nederland", zegt hij trots.
Bekijk de volledige uitzending van De Gulden Gelderlander.
De Gulden Gelderlander - Aflevering 6