liveblog | 5 oktober 2023

Ongeluk A12 • auto's uitgebrand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2023, 18:07 uur
donderdag 5 oktober 2023
18:07

Ongeluk op A12

Op de A12 van Veenendaal naar Ede is rond 17.40 uur een ongeluk gebeurd. Bij het ongeluk botsten twee auto's. Eén inzittende raakte lichtgewond. Het ongeluk veroorzaakte een lange file. Rond 18.00 uur was er sprake van meer dan een uur vertraging tussen Maarsbergen en knooppunt Maanderbroek.
Het ongeluk veroorzaakte een lange file op de A12
Het ongeluk veroorzaakte een lange file op de A12 © William Harthoorn/Heitink
14:40

Chauffeur A1 was niet onder invloed

De vrachtwagenchauffeur die donderdagochtend een ravage veroorzaakte op de A1 bij Apeldoorn, was niet onder invloed van drank of drugs. Dat laat de politie weten. De chauffeur raakte meerdere objecten en raakte daarbij ook gewond. Wat de oorzaak daarvan was, kan de politie niet zeggen.
12:40

Motorrijdster gewond

Bij een ongeluk op de weg tussen Vorden en Zutphen is donderdagmiddag een motorrijdster gewond geraakt. Het slachtoffer zou een stilstaande auto over het hoofd hebben gezien, waarna zij er achterop botste.
Een traumahelikopter is in een nabij gelegen maïsveld geland. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De weg is tijdelijk afgesloten voor overig verkeer.
Een traumahelikopter kon dichtbij landen.
Een traumahelikopter kon dichtbij landen. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
12:35

Vrachtwagenchauffeur richt ravage aan

Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdagochtend op de A1 bij Apeldoorn een ravage aangericht. De chauffeur raakte met zijn voertuig meerdere objecten en raakte daarbij zelf ook gewond.
11:29

Auto in het water

Op de Kanaalweg tussen Heerde en Epe is ter hoogte van Oene een auto te water geraakt. Het voertuig is bijna helemaal onder water verdwenen. De hulpdiensten zijn groots uitgerukt.
08:02

Auto's uitgebrand in Arnhem

Aan de Johan de Wittlaan in Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee auto's in vlammen opgegaan. Rond 02.30 uur kwam de melding binnen, waarna de brandweer snel ter plaatse ging. Ondanks de bluspoging kunnen de voertuigen als verloren worden beschouwd.
De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
De twee auto's zijn flink beschadigd.
De twee auto's zijn flink beschadigd. © Persbureau Heitink