Achterhoek

Je avondeten op Facebook is een hit, Berlinda snapt het ook niet

Berlinda's FB-pagina 'Wat Eten We Vandaag' is een groot succes
Berlinda's FB-pagina 'Wat Eten We Vandaag' is een groot succes © Omroep Gelderland
DOESBURG - Wat begon als een hobby in coronatijd, lijkt inmiddels bijna op een echte baan. De Facebookpagina 'Wat eten we vandaag' van Berlinda Stijntjes uit Doesburg. De pagina is bedoeld om te laten zien wat je eet, als inspiratie voor anderen. In het begin bleef de teller van volgers steken op een paar honderd maar de afgelopen maanden steeg het aantal explosief tot ruim boven de zeventigduizend. Berlinda heeft er inmiddels bijna een dagtaak aan.
In haar eigen keuken maakt Berlinda deze keer Doesburgse mosterdsoep. Terwijl ze in de pan roert, vertelt ze hoe het allemaal begon: "Ik ben het inderdaad gestart toen corona net was begonnen en de eerste lockdown er was. Ik dacht dat het misschien leuk was om een pagina te starten met foto's erop van wat mensen eten. En dat heb ik dus gedaan."

Aantal volgers groeit explosief

In het begin haakten vooral familieleden en vrienden aan. Volgers plaatsen een foto van hun eigen maaltijd en anderen kunnen die dan liken en om het recept vragen, als ze dat willen. Tot anderhalf jaar geleden bleef de pagina steken op een paar duizend volgers maar sinds een paar maanden zijn er ineens tienduizenden volgers bijgekomen. Hoe dat komt, daar heeft Berlinda geen idee van. Maar feit is dat dagelijks duizenden mensen posten, liken en reageren.
De Doesburgse is er elke dag flink wat uren mee bezig en heeft nu ook de hulp ingeroepen van dochter Chantal en schoondochter Daphne. Ook die helpen mee de pagina te beheren. Berlinda: "We doen alles op onze telefoon en laatst hadden we een storing maar hadden we wel drieduizend nieuwe aanmeldingen van mensen die er ook bij willen. Toen hebben Chantal en ik alles handmatig in zitten voeren."

Ook eigen soep gaat op de foto

Eigenlijk is echtgenoot Wim degene die er het meeste geluk mee heeft: "Nee, ik help niet mee, ik kook ook bijna nooit maar eet nu wel vaak andere dingen en altijd lekker." Waar het heen gaat met de populaire pagina, daar heeft Berlinda geen idee van. En ze verdient er ook niks aan: "Nee, ha, ha dat zou mooi zijn. Ach nee, hoeft ook niet, zo is het ook leuk."
Ondertussen is de Doesburgse mosterdsoep klaar. Opscheppen in een mooi bord, nog even wat fijngesneden prei als garnering en dan een foto. Want ook Berlinda zelf zet haar eten op haar eigen Facebookpagina.