liveblog | 4 oktober

Verwarde man in flat • autobrand op A28

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 oktober, 21:29 uur
21:29

Man overmeesterd, schreeuwt om papa en broertje

De man in Doetinchem is overmeesterd door de politie, zegt de videocorrespondent. De verwarde bewoner maakte een zeer verwarde indruk en schreeuwde om zijn vader en broertje. Hulpdiensten zijn de woning in het appartementencomplex in de wijk De Huet binnengegaan. Van gevaar door een opengedraaide gaskraan bleek uiteindelijk geen sprake. De bewoners van twaalf woningen kunnen weer naar binnen. De man is overgedragen aan zorgverleners.
21:02

Verwarde man in Doetinchem

In een flatgebouw in de wijk De Huet in Doetinchem bezorgt een verwarde man de hulpdiensten handenvol werk. Hij zou de gaskraan in zijn woning hebben opengedraaid, meldt een videocorrespondent. De politie heeft de directe omgeving afgezet en het gebouw ontruimd.
Hulpverleners bij het gebouw.
Hulpverleners bij het gebouw. © 112Achterhoek-nieuws
15:20

Brandende auto op A28

Op de A28 richting Zwolle is bij 't Harde een auto in brand gevlogen. Vanwege blus- en opruimwerkzaamheden is de rechterrijstrook dicht. Dat veroorzaakt een lange file. Tussen Harderwijk en 't Harde staat het verkeer rond 15.30 uur over een lengte van 8 kilometer vast.
De bestuurder zag dat er rook onder de motorkap vandaan kwam en zette de wagen op de vluchtstrook. Al snel stond de hele voorkant in lichterlaaie.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse is de brand ontstaan door een technisch mankement. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
Op de A28 richting Zwolle is bij 't Harde een auto in brand gevlogen.
Op de A28 richting Zwolle is bij 't Harde een auto in brand gevlogen. © Luciano de Graaf
06:20

Brand in bouwafval op balkon

De brandweer is dinsdagavond in actie gekomen voor een beginnende brand aan de Tinnegieter in Tiel. Even voor middernacht werd brand geconstateerd in bouwafval dat lag opgeslagen op een balkon. De brandweer kwam er met een hoogwerker aan te pas om het vuur te doven. Daarmee kon worden voorkomen dat het appartement schade opliep.
In Tiel zette de brandweer een hoogwerker in.
In Tiel zette de brandweer een hoogwerker in. © Persbureau Heitink
06:18

Autobrand in Harderwijk

Ook in Harderwijk brandde dinsdagavond een auto uit. Dat gebeurde op de Wikkemeen. Een 112-verslaggever die naar de plek is toegegaan, zegt dat bewoners schrokken van een harde knal en zagen dat een auto in brand stond. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het huis. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Brandweerlieden in actie in Harderwijk.
Brandweerlieden in actie in Harderwijk. © NewsUnited
06:07

Auto verwoest door brand

Een geparkeerde auto in de Prinses Irenestraat in Didam is in de nacht van dinsdag op woensdag in vlammen opgegaan. De auto stond op de oprit van een huis. De bewoners zouden op camerabeelden hebben gezien dat de autobrand is aangestoken.
Het vuur in Didam werd rond 3.30 uur ontdekt. Door de hitte barstten enkele ruiten van de woning waar de auto bij stond geparkeerd. De brandweer heeft aan een 112-verslaggever ter plekke laten weten dat de bewoners van geluk mogen spreken dat de ruiten niet daadwerkelijk sprongen, want dan had het vuur zich kunnen verspreiden door de woning. De politie onderzoekt de zaak.
De vlammen sloegen in Didam metershoog uit het voertuig.
De vlammen sloegen in Didam metershoog uit het voertuig. © Jordi Deckert / Eastview Media