Gelderland

Opgestapte voorzitter van partij Omtzigt kan wel door als dijkgraaf

Hein Pieper blijft wel dijkgraaf
Hein Pieper blijft wel dijkgraaf © REGIO8
DOETINCHEM - Het stoppen van Hein Pieper als partijvoorzitter van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij van Pieter Omtzigt, heeft geen invloed op zijn werk als dijkgraaf bij het Waterschap Rijn en IJssel. Dat laat het waterschap weten.
Vanwege een arbeidsconflict dat decennia geleden speelde, legde Pieper dit weekend zijn voorzitterschap neer. “De aantijgingen gaan over zijn werk bij een eerdere werkgever bijna twintig jaar geleden. Die kwestie is toen uitgesproken en afgehandeld”, laat loco-dijkgraaf Antoinet Looman namens het waterschap aan mediapartner REGIO8 weten.
“Deze kwestie heeft op geen enkele manier verband met het waterschap of zijn werk bij het waterschap. We kunnen dan ook niets zeggen over de inhoud. Wat ik wel kan zeggen namens het college is dat wij Hein Pieper kennen als een goed en integer dijkgraaf, bestuurder en mens”, gaat ze verder.

'Werknemer onterecht ontslagen'

De dijkgraaf zou, toen hij nog voor de stichting Katholiek Netwerk actief was, een werknemer onterecht hebben ontslagen. Dat zou zijn gebeurd nadat deze hem had betrapt op het kijken van porno op een werkcomputer. Omdat Pieper niet wil dat de net opgerichte politieke partij van Pieter Omtzigt wordt geraakt door de klacht, besloot hij te stoppen als voorzitter.
Zelf heeft Pieper op LinkedIn gereageerd op de situatie: “Afgelopen weekend heb ik het bestuur van NSC laten weten dat ik om persoonlijke redenen en met pijn in mijn hart mij terugtrek als partijvoorzitter van Nieuw Sociaal Contract, omdat ik vind dat de partij op geen enkele manier last mag hebben van de aantijgingen die recent zijn gedaan over mijn persoon, ook al gaat het om een aantijging die bijna twintig jaar geleden is uitgesproken en afgehandeld.”