liveblog | 3 oktober

Gewonde na kantelen hoogwerker • man (18) overleden bij ongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 oktober, 18:00 uur
18:00

Zwaar vuurwerk bij 15-jarige

De politie heeft bij een 15-jarige jongen in Ede dinsdagmorgen een enorme voorraad verboden vuurwerk aangetroffen. De 15-jarige is als eigenaar van dat vuurwerk aangehouden.
18:00

Hoogwerker overdwars bij tankstation A28, bestuurder gewond

Een hoogwerker kwam op zijn kant, de chauffeur raakte gewond.
Een hoogwerker kwam op zijn kant, de chauffeur raakte gewond. © NewsUnited
Op de A28 bij Harderwijk is ter hoogte van tankstation de Drielanden een vrachtwagen gekanteld, met een gewonde tot gevolg.
Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur op de toerit vanaf de A28 naar het tankstation toe. Door een nog onbekende oorzaak kwam de vrachtwagen, een hoogwerker, op zijn zijkant terecht. De bestuurder raakte gewond en moest door ambulancepersoneel worden behandeld.
Veel hulpdiensten kwamen te hulp en de toerit richting het tankstation werd afgesloten. Dat hoefde geen hinder te betekenen voor snelwegverkeer, maar er ontstond wel een kijkersfile.
De hoogwerker is zwaar beschadigd en zal door een berger moeten worden afgesleept. Eerst moet een kraan het gevaarte rechtop zetten.
13:30

Man (18) overlijdt bij verkeersongeval in Gellicum

Bij een verkeersongeval in het buitengebied van het Betuwse dorp Gellicum is vanochtend een automobilist om het leven gekomen. Inmiddels is bekend dat het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente Beesd.
Rond 7.15 uur werd het fatale ongeluk gemeld. Aan de Koorngraaf bleek een auto van de weg te zijn geraakt. De bestuurder overleefde dit niet.
Hoe het zo mis kon gaan, is niet bekend. "We gaan uit van een eenzijdig noodlottig ongeval. De exacte toedracht wordt nog onderzocht", aldus de politie.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © Marco van Deick
12:40

Brand verwoest auto in Nijmegen

In Nijmegen heeft afgelopen nacht een autobrand gewoed. Rond 4.30 uur was het raak aan de Regulierstraat.
Brandweerlieden hebben het vuur geblust, maar konden niet voorkomen dat het voertuig volledig werd verwoest.
Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, gaat de brandweer uit van brandstichting. De politie doet vanochtend buurtonderzoek om te kijken of iemand iets verdachts heeft gezien.
Van de auto is niet veel meer over
Van de auto is niet veel meer over © Waldie Rutten / Persbureau Heitink
11:40

Automobilist zit bekneld na botsing

Een automobilist is dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeerongeval in Elst. Het ging rond 10.30 uur mis bij de oprit naar de A325 richting Arnhem. De bestuurder botste daar frontaal tegen een boom.
Volgens een 112-correspondent is het slachtoffer door de hulpdiensten bevrijd uit het autowrak, en daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.
Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. © Roland Heitink
06:18

Weer brand op verlaten camping

Op een voormalige camping aan de Emsterweg in Vaassen zijn maandagavond vier chalets in vlammen opgegaan. Brandstichting lijkt het meest aannemelijke scenario. Twee weken geleden was er ook al brand op het terrein.
Van de chalets bleef niet veel over
Van de chalets bleef niet veel over © Luciano de Graaf