Liemers / Arnhem en omstreken

'Ik zag overal vlammen', brand Duiven maakt indruk

Brand in het rieten dak van een appartementengebouw in Duiven.
Brand in het rieten dak van een appartementengebouw in Duiven. © Persbureau Heitink
DUIVEN - "Ik liep de voordeur uit en zag het hele dak in vlammen staan", zegt de overbuurvrouw over de dakbrand zondagmiddag in Duiven. De brand in een appartementencomplex in Duiven maakte zondagmiddag grote indruk op de bewoners.
Zondagmiddag werden de bewoners van het appartementencomplex aan de Willem Elsschotstraat in Duiven geëvacueerd. De rieten kap van het gebouw stond in brand. Twee buurmannen hebben de deuren proberen in te trappen en een slapende buurvrouw wakker gemaakt en in veiligheid gebracht. Uiteindelijk bleef de schade beperkt en keren vandaag bijna alle bewoners weer terug naar hun huis.
Kijk hier hoe de brand werd bestreden:
Bewoners geëvacueerd door brand op rieten dak
De overbuurvouw van de getroffen woning, Els Jorvink Hendriks, vond de saamhorigheid groot. "Iedereen heeft elkaar geholpen om naar beneden te gaan en we hebben met z'n allen gewacht. Vervolgens zijn we samen tijdelijk naar een Van der Valk-hotel gebracht." Een andere bewoner herkent dat gevoel van saamhorigheid wel. "Het is een close buurt, mensen zijn nauw met elkaar en betrokken", vertelt hij.
Een aantal bewoners brachten de nacht door bij familie of in een hotel. Zo ook een onderbuurvouw: "Ik had vannacht thuis kunnen slapen, maar de brandweer raadde het af, dus ik besloot om het niet te doen."
Ze was te erg van slag en sliep bij haar zus. De bewoners zijn geschrokken van de brand, maar vooral ook blij dat de schade beperkt is gebleven. "Gelukkig is alles goed met iedereen, maar het had ook anders kunnen aflopen. Aankomende nacht slaap ik wel thuis", vertelt een bewoonster.
De bewoners van een appartement op de bovenste etage kunnen nog niet terug naar hun woning omdat daar nog geen stroom is, aldus woningcorporatie Vivare.