liveblog | 2 oktober

Busje volledig uitgebrand • automobilist gewond na crash

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 oktober, 11:40 uur
11:40

Stankoverlast in Liemers door Duitse stalbrand

Op verschillende plekken in de Liemers wordt vanochtend een penetrante lucht geroken. Die is afkomstig van een grote stalbrand in Keeken, net over de grens in Duitsland.
De brandweer blust de vlammenzee
De brandweer blust de vlammenzee © Feuerwehr Kleve
08:45

Busje volledig uitgebrand

Een busje is maandagochtend volledig uitgebrand. Het busje begon te roken vanonder het dashboard toen de bestuurder op de A18 in Groenlo in de richting van Eibergen reed. Op een viaduct ter hoogte van de brandweerkazerne in Groenlo is de bestuurder uitgestapt. Hoewel de brandweer snel ter plaatste was, is het busje volledig uitgebrand.
De brandweer heeft de brand geblust en heeft het busje weggesleept. De eigenaar baalt als een stekker want het busje was nog geen maand oud, aldus de 112-correspondent die ter plaatse was. De weg was een tijdlang in beide richtingen afgesloten.
Busje in Groenlo volledig uitgebrand.
Busje in Groenlo volledig uitgebrand. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:30

Automobilist zwaargewond na botsing tegen boom

Een automobilist is zondagavond zwaargewond geraakt na een harde crash op de Diepenheimseweg (N824) tussen Neede en Diepenheim. Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het eenzijdige ongeluk gebeurde even voor 22.00 uur. De automobilist raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste frontaal tegen een boom. Hulpdiensten rukten na de melding massaal uit. Behalve drie ambulances en meerdere brandweerwagens werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Die landde in een naastgelegen weiland.
De brandweer heeft de automobilist uit de zwaar beschadigde auto bevrijd, waarna het slachtoffer per ambulance is afgevoerd. De Diepenheimseweg, de provincialeweg die Gelderland en Overijssel met elkaar verbindt, was lange tijd afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:10

Motorrijder overleden bij zwaar ongeval

Een motorrijder is zondag aan het eind van de middag overleden bij een eenzijdig ongeval op de N320 ter hoogte van de Burgemeester Houtkoperweg in Lienden.
De hulpdiensten kwamen ter plaatse na het eenzijdige ongeval met de motor.
De hulpdiensten kwamen ter plaatse na het eenzijdige ongeval met de motor. © Persbureau Heitink
06:00

Bestelbusje gaat in vlammen op

Een bestelbusje is zondagavond compleet uitgebrand. Het gebeurde rond 19.00 uur aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld. Ondanks de snelle inzet van de brandweer ging het busje in vlammen op. Vanwege de brand werd de Scherpenzeelseweg in beide richtingen enige tijd afgesloten.
De brandweer kon dit bestelbusje niet meer redden.
De brandweer kon dit bestelbusje niet meer redden. © Omroep Gelderland