Liemers / Arnhem en omstreken

Politie grijpt in bij carmeeting, maar geen bonnenregen

De carmeeting trok honderden belangstellenden
De carmeeting trok honderden belangstellenden © Persbureau Heitink
DUIVEN - De deelnemers aan een enorme carmeeting in Duiven zijn in de nacht van zaterdag op zondag uiteindelijk weggestuurd door de politie. Tot boetes kwam het daarbij niet. Op bedrijventerrein Nieuwgraaf hadden zich eerder nog honderden auto's en even veel autoliefhebbers verzameld.
Op bedrijventerrein Nieuwgraaf tussen de Makro en de Ikea waren honderden auto's en mensen aanwezig. Uit posts op Facebook bleek dat de meeting in Duiven rond 19.30 uur begon. In hoeverre de gemeente en de politie vooraf op de hoogte waren van de bijeenkomst, is niet duidelijk.
"We zijn er aan het begin van de avond geweest en hebben daar mensen aangesproken om te zorgen dat ze het rustig hielden", laat een politiewoordvoerder zondagochtend wel weten. "Toen het om 01.00 uur ’s nachts nog niet was afgelopen, hebben we ingegrepen en de toegang dichtgezet. Vervolgens hebben we de auto’s die er nog waren weggestuurd."
Honderden mensen en auto's

Sporen op asfalt

Op een carmeeting bekijken liefhebbers van elkaars voertuigen en zijn vaak veel krachtige auto's aanwezig. Dat was ook het geval in Duiven. Op het asfalt van de parkeerplaats van de Makro zijn bandensporen te zien, wat erop duidt dat bezoekers ook zogenoemde burnouts en donuts maakten. Met veel rook en lawaai wordt dan rubber achtergelaten op het asfalt.
Voor zover bekend heeft de politie geen boetes uitgedeeld.