Arnhem en omstreken

Vuurwerk Vitessefans voor derby: 'Ook bij verlies ben ik fan'

Vuurwerk voor Vitesse
Vuurwerk voor Vitesse © Hans de Herdt
PAPENDAL - Een paar honderd Vitessefans kwamen zaterdagochtend naar Papendal om de Arnhemse selectie uit te zwaaien vlak voor de derby tegen NEC.
"Wij zijn al meer dan veertig jaar fan", zeggen Dirk en Bertus, die ook zijn gekomen. De beide mannen leven en dromen Vitesse. Tegelijkertijd willen zij nuchter blijven. Over de kans op winst zegt Dirk: "Ik denk dat het heel lastig gaat worden. Daarom wil ik eigenlijk liever niet zeggen wat de uitslag gaat worden, maar ik hoop dat wij winnen. Maar ook als wij verliezen ben en blijf ik fan."
Zijn vriend Bertus dwingt zich om positief te blijven: "Ja, natuurlijk weet ik dat wij een moeilijk seizoen hebben. Maar ik zeg gewoon dat het 3–0 gaat worden."
Fans klaar voor NEC-Vitesse

Vuurwerk

De kleur van het afgestoken siervuurwerk is geel en wordt aangevuld met een paar keiharde knallen. De fans schreeuwen hun kelen schoor: 'Vitesse!' De selectie neemt de tijd voor de supporters en rent hen tegemoet. Er worden handen geschud en schouderklopjes uitgedeeld. De Arnhemmers hebben een lastig jaar maar hebben de afgelopen keren de derby gewonnen van NEC.
Na een lichte training van minder dan een uur heeft de Vitesseselectie de zaterdagochtend achter zich gelaten. Zij zijn klaar voor de derby. Zondag om 12.15 uur is de aftrap van NEC – Vitesse.