Achterhoek

Valkparkiet van Jos ontsnapt via de achterdeur, waar is Jakki?

Valkparkiet Jakki.
Valkparkiet Jakki. © Jos Wilbrink/bewerking Omroep Gelderland
ULFT - Jos Wilbrink uit Ulft treurt om Jakki. Jakki is zijn valkparkiet en de vogel is gevlogen, gisterochtend door de achterdeur die openstond. "Ik had de kleinkinderen op bezoek en lette even niet op."
De inwoner van Ulft is gek op valkparkieten. "Je kunt ze van alles leren, liedjes laten zingen, een beetje laten praten. Onze vorige valkparkiet hadden we 20 jaar, ze kunnen wel 25 tot 30 jaar worden. Maar op het laatst deed de vorige niet zoveel meer."
De nieuwe, Jakki, mocht in huis uit de kooi en vloog dan rond. Maar altijd met de buitendeuren dicht. Jos had dit exemplaar een jaar of twee, zegt hij: "Ik weet niet eens of het een mannetje of vrouwtje is."
Nadat de valkparkiet aan zijn aandacht was ontsnapt, heeft Jos op de fiets nog naar Jakki gezocht. "Nee, ik heb Jakki niet meer gezien en mensen in de buurt ook niet. Ik ben bang dat een kat 'm te grazen heeft genomen. Jakki vliegt niet uit zichzelf terug naar huis."
Of er een derde valkparkiet in huize Wilbrink in Ulft komt, daar moet Jos nog even over nadenken. "Misschien duikt Jakki opeens op."