liveblog | 30 september

Fietser (80) overlijdt na aanrijding met auto

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 september, 14:10 uur
14:10

Motorrijder gewond na botsing

In het buitengebied van Klarenbeek is zaterdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een motorrijder kwam in botsing met een aanhanger die achter een personenauto hing.
Het ongeval gebeurde op de Polveensweg. De precieze toedracht is niet bekend. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg is voorlopig afgesloten voor onderzoek.
De plek van het ongeval
De plek van het ongeval © Luciano de Graaf
13:01

Fietser overlijdt na aanrijding met auto

In Wageningen is zaterdagochtend een 80-jarige fietser uit Ede om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde rond 10.45 uur aan de Grebbedijk.
Hulpdiensten kwamen na de melding met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren. Volgens de politie was de 36-jarige automobilist uit Arnhem niet onder invloed van alcohol of drugs.
Kijk naar beelden van de plek van het ongeval:
Hulp kwam voor de man te laat
12:30

Wielrenner zwaargewond na val

Op de Keijenbergseweg in Wageningen is zaterdagochtend een wielrenner ten val gekomen, waarschijnlijk door onwelwording. Dat meldt de politie.
De wielrenner raakte ernstig gewond. Het slachtoffer is gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde op het terrein van het nabijgelegen azc.
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © 112NieuwsWageningen / Persbureau Heitink
12:20

Veel schade na kop-staartbotsing

Op de Havendijk in Tiel zijn zaterdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Een voetganger stak over op het zebrapad ter hoogte van het Zoutkeetstraatje. Een automobiliste moest hiervoor op de rem trappen, waardoor een andere auto achterop haar botste. De wagen van de vrouw raakte door de klap zwaar beschadigd.
De bestuurster is nagekeken en voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept door een berger.
De beschadigde auto van de vrouw
De beschadigde auto van de vrouw © Marco van Deick / Persbureau Heitink
09:00

Man verstopt drugs in onderbroek

De politie in Zevenaar heeft donderdagavond een auto langs de kant gezet omdat de bijrijder zich verdacht gedroeg. Beide inzittenden zijn daarop gefouilleerd. De bestuurder bleek niets strafbaars bij zich te hebben. Bij de bijrijder was een 'onnatuurlijk grote bobbel zichtbaar bij het kruis', schrijft de politie op Facebook. De man bleek 45 envelopjes met cocaïne/crack en daarnaast 13 gram 3MMC in zijn onderbroek te hebben verstopt.
De 27- jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau in Arnhem voor verder verhoor en onderzoek.
De politie in Zevenaar heeft een man betrapt die drugs in zijn onderbroek had verstopt
De politie in Zevenaar heeft een man betrapt die drugs in zijn onderbroek had verstopt © Politie Rivierenland Oost
08:30

Popcornwagen kantelt op A1

Een popcornwagen is vrijdag aan het begin van de avond gekanteld op de A1. Dat gebeurde ter hoogte van Hoenderloo. Een bergingsbedrijf heeft de omgevallen wagen naar de zijkant van de snelweg geduwd.