Rijk van Nijmegen

Sem (16) kwam onder een boom terecht en brak zijn beide benen

Linda heeft een crowdfunding opgezet voor een nieuwe fiets voor Sem.
Linda heeft een crowdfunding opgezet voor een nieuwe fiets voor Sem. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Half september trok code geel over de provincie. Het zorgde in veel plekken voor omgevallen bomen. Zo ook in Nijmegen, waar de 16-jarige Sem onder een boom terechtkwam met zijn fiets.
De zoon van Linda is een goede vriend van Sem. Om Sem een steuntje in de rug te bieden, is ze daarom een crowdfunding begonnen. "Als iets zo dichtbij gebeurt, wil je graag iets kunnen betekenen", legt ze uit. De crowdfunding is bedoeld voor een nieuwe fiets voor Sem. "Zijn oude is helemaal kapot gegaan tijdens het ongeluk", aldus Linda. "Hij wil graag een elektrische, zodat het fietsen straks weer makkelijker gaat."

Lange weg naar herstel

Sem heeft namelijk nog een lange weg met revalidatie te gaan. Door het ongeluk brak hij beide benen, zijn rechterarm, neus, kaak en jukbeen. Hij is nog drie dagen in slaap gehouden vanwege de pijn. Naar verwachting mag hij volgende week het ziekenhuis verlaten.
Linda zegt dat haar zoon erg geschrokken is van het ongeluk van zijn goede vriend. "Nu gaat het al beter, maar hij is heel verdrietig geweest en heeft veel in de stress gezeten. Hij is tot nu toe elke dag Sem komen opzoeken in het ziekenhuis", vertelt ze.
Linda is de actie niet zomaar gestart. "Het is de vriend van mijn zoon, hij komt hier vaak over de vloer en mijn zoon bij hem." De ouders van Sem en Sem zelf reageerden heel enthousiast op de crowdfundingsactie. "Ze staan versteld hoeveel mensen al gedoneerd hebben", aldus Linda. Inmiddels is er met de actie al meer dan 2000 euro opgehaald. Het doel om een nieuwe fiets te kunnen kopen komt dus steeds dichterbij.
In een storm brak hij zijn beide benen