Stedendriehoek

Ravage na aanrijding bij Loenen, lantaarnpaal omver gereden

De auto's raakten fors beschadigd bij de aanrijdingen.
De auto's raakten fors beschadigd bij de aanrijdingen. © Luciano de Graaf
LOENEN - Bij een ongeluk op de Beekbergerweg (N786) tussen Beekbergen en Loenen is vrijdagavond iemand gewond geraakt. Rond 17.00 uur waren drie bestuurders betrokken bij een aanrijding.
Een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan, zegt dat één van de bestuurders de bocht miste en rechtdoor reed. Daardoor kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht en vervolgens ramde de bestuurder een tegenligger. Die tegenligger kwam op zijn beurt in botsing met een lantaarnpaal en een derde auto.

Lantaarnpaal platgereden

De ravage ter plekke is groot. De drie betrokken auto's raakten fors beschadigd, er liggen glasscherven en meerdere brokstukken verspreid over de weg en de lantaarnpaal ligt plat.
De bestuurder van de eerstgenoemde auto raakte gewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders van de twee andere auto's kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Een bergingsbedrijf sleept de drie auto's af.
De N786 was lange tijd afgesloten, wat resulteerde in fikse vertragingen. Ook op de afrit van de A50 bij Loenen kwam het verkeer vast te staan.
Ook op de N318 bij Winterswijk botsten vrijdag drie voertuigen op elkaar: