Rivierengebied

'Sinterklaas komt wél naar Druten, met roetveegpieten'

Kinderen bij de Sinterklaasintocht in Puiflijk vorig jaar, waarbij ook gezinnen uit Druten aanwezig waren.
Kinderen bij de Sinterklaasintocht in Puiflijk vorig jaar, waarbij ook gezinnen uit Druten aanwezig waren. © Omroep Gelderland
DRUTEN - Hoewel er dit jaar geen intocht is van Sinterklaas in Druten, komt de goedheiligman later nog wel naar het dorp. Inclusief roetveegpieten. Volgens centrummanager Miranda Rosmalen vinden winkeliers dat 'de kinderen uit Druten wel recht hebben op een Sinterklaas'.
Daarom zijn er activiteiten gepland, als Sinterklaas al een week in het land is. Rosmalen: "Vrijdag 24 november kunnen kinderen op de foto met Sinterklaas in de Kiosk op de Markt en zondag 3 december loopt hij rond in het centrum met z’n roetveegpieten."

Nieuw comité

De centrummanager vertelt dat het de winkeliers niet is gelukt om een intocht zoals bijvoorbeeld in het nabijgelegen Puiflijk te regelen. "Voor ons was het te kort dag om nog een goede Sinterklaas te vinden die kon in het intochtweekend." Maar: "Sinterklaas komt wel degelijk naar Druten, alleen niet op dag van de landelijke intocht."
De club die de intocht jarenlang organiseerde, heeft besloten hiermee te stoppen. De vrijwilligers gaan op aanvraag nog wel op huis- en bedrijfsbezoek. Dit doet de club op 'traditionele' wijze zo staat er op de website. "Zolang de Stichting Vrienden van Sinterklaas Druten met zijn traditionele zwarte pieten welkom zijn bij de mensen thuis, komen zij met liefde en plezier een feestje bouwen samen met uw kinderen."
Er is volgens de centrummanager nog geen nieuw comité opgestaan om de intocht te organiseren.