Arnhem en omstreken

Personeel week thuis na grote lekkage bij Belastingdienst

Het pand van de Belastingdienst in Arnhem liep flinke waterschade op.
Het pand van de Belastingdienst in Arnhem liep flinke waterschade op. © Gert Budding
ARNHEM - Door een gesprongen waterleiding is vorig weekend grote schade ontstaan in het kantoor van de Belastingdienst in Arnhem. Vanaf de vijfde verdieping is er wateroverlast op meerdere etages tot aan de begane grond. Alle medewerkers werken al sinds maandag thuis en blijven dat waarschijnlijk nog even doen.
Medewerkers konden eerder deze week wel op afspraak het pand in om spullen op te halen die zij nodig hebben bij het werk. "We zijn gewend om thuis te werken, dus dat is geen probleem", vertelt een medewerker. Wel denkt hij dat er veel schade is. "Computers, servers, archieven, er is veel nat geworden."
Hoe groot de schade precies is, moet nog blijken. Een woordvoerder van de Belastingdienst laat weten dat dit nog verder onderzocht wordt. Hoe lang de medewerkers nog thuiswerken, is ook lastig in te schatten. "Daarover is in de loop van volgende week meer bekend."

Geen bezoek

Het kantoor aan de Groningensingel is niet alleen dicht voor het eigen personeel, ook voor al het bezoek. Klanten met een afspraak zijn daar al van op de hoogte gesteld. "We nemen met iedereen contact op om te kijken of we mensen telefonisch kunnen helpen. Als dat niet kan, proberen we een afspraak in een ander kantoor zoals Nijmegen of Doetinchem te plannen. Als dat ook geen optie is, maken we een nieuwe afspraak zodra het weer kan", aldus de woordvoerder.