liveblog | 29 september 2023

Twee fikse botsingen • man met uzi op terras

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 september 2023, 19:34 uur
19:34

Popcornwagen kantelt

Een popcornwagen is vrijdag aan het begin van de avond gekanteld op de A1. Dat gebeurde ter hoogte van Hoenderloo. Een bergingsbedrijf heeft de omgevallen wagen naar de zijkant van de snelweg geduwd.
18:31

Ravage na aanrijding bij Loenen

Bij een ongeluk op de Beekbergerweg (N786) tussen Beekbergen en Loenen is vrijdagavond iemand gewond geraakt. Rond 17.00 uur waren drie bestuurders betrokken bij een aanrijding.
Een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan, zegt dat één van de bestuurders de bocht miste en rechtdoor reed. Daardoor kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht en vervolgens ramde de bestuurder een tegenligger. Die tegenligger kwam op zijn beurt in botsing met een lantaarnpaal en een derde auto.
De auto's raakten fors beschadigd bij de aanrijdingen.
De auto's raakten fors beschadigd bij de aanrijdingen. © Luciano de Graaf
17:56

Drie auto's botsen op N318

Bij een dubbele aanrijding op de Misterweg (N318) in Winterswijk zijn vrijdag drie auto's zwaar beschadigd geraakt.
Een bestuurder die in de richting van Aalten reed, zag te laat dat er voor hem een file was ontstaan en klapte op zijn voorligger. De auto die werd geraakt, kwam vervolgens op de verkeerde weghelft terecht en ramde daar een auto die uit tegengestelde richting kwam aanrijden.
Bij de aanrijdingen waren in totaal drie auto's betrokken.
Bij de aanrijdingen waren in totaal drie auto's betrokken. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
16:35

Kopstaartbotsing Apeldoorn

Bij een kopstaartbotsing tussen drie personenauto’s op de Europaweg in Apeldoorn, is vrijdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur. Twee auto’s raakten beschadigd.
Bij het ongeluk lekte één van de voertuigen een flinke hoeveelheid vloeistof. Het wegdek moet worden gereinigd. Een deel van de Europaweg in de richting van het centrum is enige tijd afgesloten.
Eén van de beschadigde auto's
Eén van de beschadigde auto's © Luciano de Graaf
15:15

Man met Uzi op terras

De rechtbank veroordeelt een 32-jarige man uit Lunteren voor verboden wapenbezit en bedreiging van de politie. Afgelopen juni zat hij op het terras met een doorgeladen handvuurwapen en een machinegeweer (Uzi). De man had de bijbehorende munitie op zak.
Hij moet 2 jaar de cel in. Daarnaast krijgt hij 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar opgelegd. Ook moet de Lunteraan de 3 eerdere voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraffen uitzitten. Het gaat hierbij om gevangenisstraffen van in totaal 17 weken.
14:13

Man met wapen opgepakt

Gisteravond kreeg de politie een melding binnen dat een man op de parkeerplaats bij de McDonald's in Nijkerk een vuurwapen bij zich zou hebben.
De politie trof uiteindelijk in de bijrijdersstoel van de auto van de man een luchtdrukwapen aan. Dit wapen is in beslag genomen. Een 23-jarige man uit Nijkerk is aangehouden en zit momenteel nog steeds vast.