Gelderland

Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

Presentatoren Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer
Presentatoren Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer © Chantal Antonides en Jasper Witte (RTV Utrecht)
Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer. Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht.
Stefania, die ook uit de provincie Utrecht komt, kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.”

Op dit moment zijn de voorrondes bij Omroep Gelderland in volle gang. Zes kandidaten gaan de onderlinge strijd aan om Gelderland te mogen vertegenwoordigen op het Regio Songfestival. De voorrondes zijn te volgen in het actualiteitenprogramma De Week van Gelderland, dat iedere vrijdag vanaf 17.15 uur live te zien is op TV Gelderland.

Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer Fairytale van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”

Live bij Omroep Gelderland

De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke regionale omroep wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.
De voorrondes zijn inmiddels dus in volle gang. Ontdek hier wie de Gelderse kandidaten zijn.
Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds. Hier vind je meer informatie over het evenement.