Rivierengebied

Deze brug over de Waal gaat een jaar dicht voor zwaar verkeer

De Prins Willem-Alexanderbrug over de Waal.
De Prins Willem-Alexanderbrug over de Waal. © ANP
ECHTELD - De Prins Willem-Alexanderbrug over de Waal, tussen Echteld en Wamel/Beneden-Leeuwen, gaat uit voorzorg dicht voor zwaar verkeer. Uit inspectie blijkt dat de brug, waar veel landbouwverkeer gebruik van maakt, onderhoud nodig heeft. Dit gaat minstens een jaar duren.
Om 'ieder risico voor te zijn', mag zwaar verkeer vanaf vrijdag de brug niet meer oversteken, aldus de provincie Gelderland. Hieronder vallen voertuigen met een gewicht van meer dan 45.000 kilo. Na inspectie van de brug heeft de provincie het advies gekregen om gewichtsbeperking in te stellen. De 1,4 kilometer lange Prins Willem-Alexanderbrug maakt deel uit van de N323. De provincie bereidt momenteel groot onderhoud aan deze weg voor.

Borden en verkeerslichten

Aan beide kanten van de brug bevindt zich ook een parallelweg, waar het 'langzame' landbouwverkeer gebruik van kan maken. Voor die parallelwegen geldt vanaf vrijdag een gewichtsbeperking. Met borden wordt op de brug aangegeven dat 45.000 kilo het maximale gewicht is van voertuigen met lading.
Er komen ook verkeerslichten op de parallelbanen, waarmee wordt geregeld dat slechts één voertuig van minder dan 45.000 kilo tegelijk over de brug kan rijden.
Ondernemers in de buurt zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld, aldus een woordvoerder van de provincie.