Rivierengebied / Achterhoek

Foute pinner belt drie keer aan bij slachtoffer

De politie heeft de pinners op de korrel.
De politie heeft de pinners op de korrel. © archief Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - Je weet hoe laat het is wanneer we beelden laten zien van mensen die pinnen. Die pinnen met de pas van een ander en het zijn vooral oudere, nietsvermoedende slachtoffers van wie de bankrekening wordt leeggeroofd.
Update: de video is verwijderd, omdat beide verdachten zijn herkend.
De politie wilde onder meer weten wie de man is die uit een auto stapte op de parkeerplaats van de bouwmarkt van Gamma in Zaltbommel.
De man had de pas van een vrouw uit Rossum op zak. Zij kreeg een telefoontje van iemand die zei dat hij van de politie was. Er zou fraude worden gepleegd met haar bankrekening.

Man haalt muntgeld op

Daar klopte geen hout van, maar de vrouw stonk erin. Bij een geldautomaat in de bouwmarkt nam de man naar wie de politie op zoek is veel geld op, muntgeld vreemd genoeg.
De politie heeft deze verdachte intussen op de korrel.
Een andere man wordt verdacht minstens twee slachtoffers te hebben gemaakt, in Twello en in Eefde. In Twello kwam de man zelfs drie keer bij hetzelfde slachtoffer, een man op leeftijd, aan de deur.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Rossum: 2023270349. Zaaknummer Twello/Eefde: 2023282321.