Gelderland

Arnhem kiest voor vuurwerkshow tijdens oud en nieuw

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Pixabay
ARNHEM - Arnhem wil oud en nieuw op een nieuwe manier vormgeven. Dat doet ze met een vuurwerk- en lichtshow op de Stadsblokken en een optreden van dj Rob Spijker. Het 'samenzijn-evenement' komt in de plaats van het afsteken van consumentenvuurwerk, dat door een lokaal verbod dit jaar niet meer mag.
In de nieuwe opzet wil Arnhem dat alle inwoners van de stad van de show kunnen genieten. Of dit nu vanuit hun eigen huis of tuin is, of vanaf de Rijnkade, de Malburgse Bandijk of de John Frostbrug.
De oude Rijnbrug wordt die avond afgesloten en vormt de locatie waar de inwoners samen kunnen komen. Dat meldt mediapartner RTV Connect.
"We willen dat de show omarmd wordt door de stad. Daarom moet de eerste show een goede indruk achterlaten op de Arnhemmers", zo stelt het college van burgemeester en wethouders. "Oudejaarsavond is een moment dat je samen viert met je naasten, familie, vrienden, buren." Mede daarom wil de gemeente dat mensen de show vanuit hun eigen omgeving kunnen bekijken.

Aftelklok naar 2024

Tien dagen voor het evenement wordt bij de brug een aftelklok geplaatst.
Op 31 december wordt de brug om 20.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar die blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rob Spijker draait vervolgens vanaf 23.00 uur de grootste hits van 2023, waarna burgemeester Marcouch kort voor middernacht het woord neemt en samen met de bezoekers aftelt.