Arnhem en omstreken

Hoe lang duurt de nazomer nog?

Nog even genieten van mooi weer voordat de herfst echt begint.
Nog even genieten van mooi weer voordat de herfst echt begint. © ANP
Het is al dagenlang genieten in Gelderland van droog en zonnig weer. Hoe lang duurt die nazomer nog?
Dat de herfst officieel al is begonnen merken we deze donderdagochtend nog niet. Volgens Johnny Willemsen van Weerplaza was het vanmorgen zelfs 17 graden en dat is opvallend warm voor de tijd van het jaar. "Handschoenen zijn nog niet nodig."
Willemsen vertelt dat we morgen wel wat regen krijgen. "In de ochtend is er al wat gedrup, dan is het even droog en later in de middag vallen er weer een paar buien."
Het wordt daarmee de minste dag van deze week. "Maar in het weekend ziet het weer er beter uit. Zaterdag wordt zeker een zonnige dag, misschien begint het wat mistig, maar verder volop zonneschijn, heerlijk weer. Zondag wordt het nog iets warmer, 21 of 22 graden. Mogelijk valt er dan een bui aan het einde van de dag."

Wisselvallig weer

Of het daarna gedaan is met de zomer, is nog onzeker. Als oktober zondag begint blijven de temperaturen hoog, en ook maandag kan het nog ruim 20 graden worden. De dagen daarna wordt het geleidelijk minder warm en neemt de wisselvalligheid toe met kans op buien.
In de tweede weekhelft is het 17 tot 20 graden en daarmee blijft het ook in oktober aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.