liveblog | 28 september

Fietser op voorruit • brand bij tankstation

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 september, 21:44 uur
21:44

Fietser en automobilist botsen

Op de Weijbroekweg in Nijmegen zijn donderdagavond een fietser en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Volgens een 112-verslaggever wilde de fietser de weg oversteken, maar zagen die persoon en de bestuurder van de auto elkaar over het hoofd, met de botsing tot gevolg. De fietser kwam op de voorruit van de auto terecht en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.
De fietser kwam bij de botsing op de voorruit van de auto terecht.
De fietser kwam bij de botsing op de voorruit van de auto terecht. © Persbureau Heitink
19:45

Brand bij tankstation Harderwijk

Bij een tankstation aan de Oranjelaan in Harderwijk is donderdagavond brand uitgebroken. Dat gebeurde rond 18.00 uur. Volgens een 112-verslaggever vloog een scooter spontaan in brand, terwijl de scooterrijder aan het tanken was. Een medewerker van het tankstation merkte dit tijdig op en wist het vuur te doven. Brandweerlieden hebben vervolgens een nacontrole gedaan. Zover bekend raakte bij de brand niemand gewond.
De brandweer verrichtte een nacontrole bij het tankstation.
De brandweer verrichtte een nacontrole bij het tankstation. © NewsUnited
11:20

Fietser botst op auto

Een 75-jarige fietser uit Apeldoorn is donderdagochtend achterop een auto gebotst. De auto werd bestuurd door een 48-jarige Apeldoorner.
De 75-jarige man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een correspondent is hij onder meer meerdere tanden kwijt.
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
De fietser botste achterop de auto
De fietser botste achterop de auto © Luciano de Graaf
07:57

VIDEO: grote brand in leegstaand pand

Dikke fik
06:31

Brand in Hattemerbroek

Grote brand in Hattemerbroek.
Grote brand in Hattemerbroek. © Stefan Verkerk/NewsUnited
Een leegstaand pand aan de Hanesteenseweg in Hattemerbroek staat in brand. Volgens een lokale nieuwssite gaat het om het gebouw van Hostellerie Vogelesangh. Van der Valk had daar ooit plannen mee. De rook trekt over de A50.
UPDATE: De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Maar omdat het pand is uitgebrand en platgegooid, is het onbegonnen werk om nog sporenonderzoek te doen, laat een politiewoordvoerder weten.
06:26

Man (30) overleden

Een 30-jarige inwoner van Borculo is dinsdagavond om het leven gekomen door een verkeersongeval op de snelweg A35 bij Enschede. Dat meldt de politie. De motorijder overleed door een ongeluk waarbij ook twee andere weggebruikers betrokken waren.
De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. © News United