Arnhem en omstreken

Acteur Bas Muijs gegijzeld: mogelijk meerdere vervolgingen

Bas Muijs is het slachtoffer geworden van een gijzeling
Bas Muijs is het slachtoffer geworden van een gijzeling © Patrick Harderwijk
ARNHEM - Justitie gaat waarschijnlijk ook een vrouw uit Arnhem vervolgen in de gijzelingszaak van GTST-acteur Bas Muijs. Haar 40-jarige Arnhemse vriend zou Muijs onder valse voorwendselen naar Arnhem hebben gelokt om daar een terminaal zieke fan te ontmoeten. In plaats daarvan werd Muijs gegijzeld, mishandeld en beschoten met een spijkerpistool.
Het Openbaar Ministerie (OM) is voornemens tot vervolging over te gaan, meldt Omroep West woensdagavond. De Arnhemse vrouw wordt gezien als medeverdachte omdat zij in de woning aanwezig zou zijn geweest toen Muijs werd mishandeld. Het zou gaan om een ex-vriendin van de acteur.

Wurggreep

Muijs is op 12 maart onder valse voorwendselen naar Arnhem gelokt, vertelde zijn advocaat Petra Breukink deze week aan RTL Boulevard. De acteur zou daar een terminaal zieke fan ontmoeten, maar werd in plaats daarvan mishandeld.
Muijs werd gegijzeld in een woning waar hij werd bedreigd en in een wurggreep werd gehouden. De dader zou de huidige vriend van de vrouw uit Arnhem zijn, schrijft de Gelderlander. Hij is momenteel hoofdverdachte in deze zaak. De vrouw wordt gezien als medeverdachte.
Ook zou de Arnhemmer hebben geëist dat de acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden op camera zou vertellen dat hij zijn ex-vriendin in het verleden had verkracht. De man zou deze beelden niet op sociale media zetten als Muijs hem tienduizenden euro's zou betalen.

Dagvaarding

Volgens zijn advocaat zou Muijs een van de verdachten ervan hebben weten te overtuigen hem na de mishandeling naar het ziekenhuis te brengen. De 40-jarige man is direct na het incident opgepakt en zit sindsdien vast. Een dagvaarding voor de vrouw is nog niet uitgereikt, zegt het OM.