Achterhoek

Deze kinderen leren hoe je pestkoppen van je af slaat

Deze kinderen leren boksen voor weerbaarheid.
Deze kinderen leren boksen voor weerbaarheid. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De bokshandschoenen gaan deze woensdag aan bij kindcentrum De Plattenburg in Doetinchem. In de Week Tegen Pesten binden de leerlingen de strijd aan tegen pesten. Dat doen ze met een cursus zelfverdediging. "Iedereen moet gewoon kunnen zijn wie die wil zijn", benadrukt de kinderburgermeester van Doetinchem.
Op het grijs betegelde plein van het kindcentrum staan de basisschoolleerlingen van De Plattenburg startklaar voor een les zelfverdediging. Ze staan arm aan arm in opperste concentratie, hun armen gestoken in grote zwart-witte bokshandschoenen.
"Niemand moet buitengesloten worden en niemand moet gepest worden. Iedereen moet gewoon kunnen zijn wie die wil zijn", dat vindt kinderburgermeester Sophie Wissing heel belangrijk.

Spoedcursus boksen

Samen met de kindergemeenteraad organiseert zij in de Week Tegen Pesten verschillende activiteiten in de gemeente, onder meer samenwerkingsspellen en de boksclinic. Die spoedcursus boksen moet ervoor zorgen dat kinderen sterker in hun schoenen komen te staan. Letterlijk: een bokscoach leert de kinderen steviger op hun benen te staan.
Ook oefenen de kinderen in groepjes zich te verdedigen met hun bokshandschoenen, waarbij een van de leerlingen treffend opmerkt: "Hoezo moeten we überhaupt nog pesten?"
Kijk naar een korte reportage:
Kinderen boksen in de Week Tegen Pesten