Achterhoek / Rivierengebied

Deze Gelderlanders willen met Omtzigt de Kamer in

Ilse Saris uit Winterswijk
Ilse Saris uit Winterswijk © ANP
WINTERSWIJK - Twee Gelderlanders staan op de kandidatenlijst van de partij van Pieter Omtzigt, NSC. Het gaat om Ilse Saris uit Winterswijk en Ronald van Bruchem uit Tiel. Beiden hebben een CDA-achtergrond.
De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 22 november. In een peiling vandaag van EenVandaag staat de partij van Omtzigt op 25 zetels. Dat zou betekenen dat Saris volksvertegenwoordiger wordt, ze staat op plaats 23.
Drie weken geleden stond NSC nog twee zetels hoger in de peilingen.
Tielenaar Van Bruchem, van 2004 tot 2006 voorzitter van het CDJA, staat op een schier onverkiesbare plek, op 37. Hij heeft, zo meldt zijn profiel op LinkedIn, een baan bij ABN Amro.
Saris was wethouder in Winterswijk voor het CDA totdat haar partij begin 2019 de coalitie met Winterswijk Belang liet klappen. Zes jaar geleden werd Saris door het vakblad Binnenlands Bestuur verkozen tot 'Beste bestuurder van een kleine gemeente'.
Twee jaar geleden stond ze nog op de CDA-kandidatenlijst voor de landelijke verkiezingen. Ze is nu directeur-bestuurder bij een welzijnsinstelling in Almelo.