Arnhem en omstreken

GTST-acteur Bas Muijs gegijzeld, mishandeld en afgeperst in Arnhem

Acteur Bas Muijs.
Acteur Bas Muijs. © ANP
ARNHEM - Acteur Bas Muijs is eerder dit jaar in Arnhem gegijzeld, mishandeld en beschoten met een spijkerpistool. Dat bevestigt zijn advocaat aan Omroep West.
De 46-jarige GTST-acteur zou in maart door een ex-vriendin naar een woning in Arnhem zijn gelokt. Daar zou hij door een 40-jarige Arnhemmer, de nieuwe vriend van zijn ex, zijn gegijzeld.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd Muijs in de woning geschopt en geslagen. Ook zou de man hem in een wurggreep hebben gehouden en hem hebben beschoten met een spijkerpistool, waarbij de spijkers langs de benen van het slachtoffer vlogen.
De Arnhemmer eiste dat de acteur op camera zou vertellen dat hij zijn ex-vriendin in het verleden heeft verkracht. De man dreigde deze beelden online te delen als Muijs hem niet tienduizenden euro's zou betalen.

'Enorme impact op gezin'

De verdachte is direct na het incident opgepakt en zit sindsdien vast, meldt Omroep West. Tijdens een eerdere zitting gaf Muijs aan dat hij met de verdachte in mediation wilde om iets van herstel te realiseren. Mocht dat lukken dan zou de acteur afzien van een schadevergoeding en ook geen gebruikmaken van zijn spreekrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.
In een reactie geeft de advocaat van de acteur aan dat Muijs verder niet wil reageren. "Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem. Er is een verdachte opgepakt en de zaak is inmiddels voor de rechter gebracht. Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan. Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren."