liveblog | 27 september

Brand in betonfabriek • vrouw rijdt fietsen plat

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 september, 13:31 uur
13:31

Man (30) overleden

Een 30-jarige inwoner van Borculo is dinsdagavond om het leven gekomen door een verkeersongeval op de snelweg A35 bij Enschede. Dat meldt de politie. De motorijder overleed door een ongeluk waarbij ook twee andere weggebruikers betrokken waren.
De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. © News United
10:53

Brand in betonfabriek

In een betonfabriek aan de Waalbandijk in Druten heeft woensdag in alle vroegte een grote brand gewoed. Het vuur brak rond 03.00 uur uit en woedde in een showroom van het bedrijf, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
De brandweer had de handen vol aan de vlammen, maar kon voorkomen dat een naastgelegen woonhuis en de productiehal ook in vlammen opgingen. De showroom moet als verloren worden beschouwd. De brandweer was woensdagochtend nog bezig met nablussen.
Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.
In Druten woedde een brand in betonfabriek Excluton.
In Druten woedde een brand in betonfabriek Excluton. © Persbureau Heitink
08:34

Kettingbotsing door glibberige weg

Drie automobilisten zijn woensdagochtend op elkaar gebotst op de Doesburgseweg in Zevenaar.
De weg was glibberig geworden doordat medewerkers van een loonwerkersbedrijf in een weiland naast de N336 bezig waren te oogsten. Daardoor kwam er bij de uitrit van het weiland over een lengte van enkele honderden meters modder op de weg te liggen, zegt een 112-verslaggever die ter plaatse is gegaan. Een eerste auto moest remmen toen hij door de modder reed en dat leidde ertoe dat twee anderen achterop botsten.
Ambulancepersoneel heeft twee bestuurders nagekeken. Een bergingsbedrijf heeft één van de betrokken voertuigen afgesleept. De politie heeft de medewerkers gevraagd de weg snel schoon te maken, in verband met slipgevaar.
Bij de kettingbotsing waren drie auto's betrokken.
Bij de kettingbotsing waren drie auto's betrokken. © Jordi Deckert
07:21

Twee mannen vast voor drugslab Zelhem

De twee personen die maandagavond werden aangehouden bij een drugslab in Zelhem, zijn een 42-jarige man uit Nijmegen en een 28-jarige man uit Arnhem. Dat zegt de gemeente Bronckhorst woensdag.
Omwonenden van de Ambachtsweg sloegen maandagavond alarm toen ze een harde knal hoorden en rook uit het pand zagen komen. De politie vond vervolgens productiestoffen en materialen in het pand voor het maken van drugs.
Burgemeester Besselink van Bronckhorst zegt dergelijke criminaliteit streng aan te willen pakken.
Gewapende agenten hielden dinsdag de wacht bij het bedrijf.
Gewapende agenten hielden dinsdag de wacht bij het bedrijf. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:31

Bestuurder vlucht na ongeluk Groesbeek

Na een ongeluk tussen Groesbeek en het Duitse Kranenburg, dinsdagavond, is de veroorzaker op de vlucht geslagen. Een vrouw kreeg geen voorrang op de kruising Cranenburgsestraat/Boersteeg. Haar wagen belandde in een sloot. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de vrouw, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Een politiehelikopter ging op zoek naar de andere auto. Die bleek bij voetbalclub DVSG uit Groesbeek te zijn gedumpt. Van de bestuurder ontbrak elk spoor.
De bestuurder dumpte de auto bij een voetbalclub.
De bestuurder dumpte de auto bij een voetbalclub. © Persbureau Heitink
06:18

Bestuurder richt ravage aan bij bushalte

Een automobilist heeft dinsdagavond een ravage veroorzaakt op de Putterweg in Ermelo. Rond 22.00 uur vloog de bestuurder door onbekende oorzaak uit de bocht op de rotonde. Daarna schoot de auto de stoep op en reed daar zeker vier fietsen plat, die geparkeerd stonden naast een bushalte. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand in de bosjes.
Volgens een 112-verslaggever die op de plek van het ongeval is geweest, raakte de vrouw die achter het stuur van de auto zat gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder richtte een ravage aan bij de bushalte.
De bestuurder richtte een ravage aan bij de bushalte. © NewsUnited