Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Schutter dode wolf blijft raadsel, tipgeld aangepast

De doodgeschoten wolf in Stroe.
De doodgeschoten wolf in Stroe. © Inwoner Stroe
STROE - De dood van een wolf in Stroe is niet langer onderwerp van actief onderzoek door de politie. Die was op zoek naar de schutter die het beschermde dier in 2021 doodschoot. Dat is een strafbare actie, maar de politie heeft geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek.
De wolf lag twee jaar geleden dood in een greppel in Stroe. De provincie Gelderland meldde na sectie dat de wolf was doodgeschoten. Dat gebeurde vermoedelijk elders, waarna de wolf in Stroe is neergelegd.

Verder bij nieuwe informatie

De politie onderzocht wie verantwoordelijk is voor de dood van het dier. Maar het onderzoek ligt stil, omdat alle sporen en tips zonder succes zijn uitgeplozen. "Maar mochten er nieuwe bruikbare tips binnenkomen, dan bekijkt het onderzoeksteam die zorgvuldig en kan het onderzoek weer worden opgepakt", laat een politiewoordvoerder weten.

Tipgeld

De Faunabescherming loofde 16.000 euro voor de gouden tip die leidde naar de dader. "Dat tipgeld is nooit uitgekeerd", laat Niko Koffeman van de Faunabescherming weten. "Maar we hebben nog steeds een beloning voor de tip. Die is alleen wel lager dan 16.000 euro." Dat is volgens Koffeman omdat de persoon die garant stond voor een groot deel van het tipgeld, zich heeft teruggetrokken.
BuitenGewoon is hét natuurplatform van Omroep Gelderland.
Het laatste nieuws uit de natuur vind je op buitengewoon.nl.