liveblog | 25 september 2023

Jongen (16) heeft nepvuurwapen • conflict in woning

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 september 2023, 19:54 uur
19:54

Jongen (16) heeft nepwapen op zak

Een jongen van 16 jaar uit Wageningen is zondagavond aangehouden in zijn woonplaats. Agenten troffen een nepvuurwapen, niet van echt te onderscheiden, bij hem aan. De jongen is daarop aangehouden voor bedreiging en het in het bezit hebben van een vuurwapen. "Wanneer je met een nepwapen de straat op gaat ben je namelijk strafbaar volgens de Wet wapens en munitie", laat de politie weten.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse zouden meerdere minderjarige jongens een vrouw aan het Plantsoen in Wageningen hebben bedreigd met het wapen.
18:44

Eis in zaak mishandeling 8-jarige jongen

De camping in Winterswijk waar het jongetje werd aangetroffen.
De camping in Winterswijk waar het jongetje werd aangetroffen. © Omroep Gelderland.
De moeder van het 8-jarige jongetje dat zes jaar geleden ondervoed en met striemen op polsen en enkels werd ontdekt op een camping in Winterswijk, moet 4,5 jaar de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandagmiddag geëist.
17:18

'Man (25) stak woning ex in brand'

Een 25-jarige man uit Nijmegen zou in januari 2021 het huis van zijn ex-vriendin in brand hebben gestoken, omdat hij zich afgewezen voelde. Het Openbaar Ministerie heeft maandag één jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het OM is de kans op herhaling erg groot en moet de man gedwongen behandeld worden.
De brand woedde aan de Uiverplaats.
De brand woedde aan de Uiverplaats. © Persbureau Heitink
16:52

Conflict in woning loopt uit de hand

Politie ter plaatse in Harderwijk.
Politie ter plaatse in Harderwijk. © NewsUnited
Een conflict in een woning aan de Zeestraat in Harderwijk is maandagmiddag uit de hand gelopen. Een persoon raakte gewond. Er zijn twee mensen aangehouden.
12:02

Jongen en meisje van 17 gewond bij frontale botsing

Hulpverleners ontfermen zich over een van de gewonden.
Hulpverleners ontfermen zich over een van de gewonden. © Persbureau Heitink
Bij een ernstig auto-ongeluk in Lunteren zijn zondagavond meerdere gewonden gevallen. Rond 22.40 uur klapten een auto en een bestelbus frontaal op elkaar. Twee tieners zijn bij het ongeluk gewond geraakt.
09:37

A2 weer vrij

Hulpdiensten hebben een einde gemaakt aan de autobrand op de A2 bij Kerkdriel. De weg is weer vrij en de file is in beide richtingen bijna verdwenen.