Gelderse Vallei

Jongen en meisje van 17 gewond bij frontale botsing

Hulpverleners ontfermen zich over een van de gewonden.
Hulpverleners ontfermen zich over een van de gewonden. © Persbureau Heitink
LUNTEREN - Bij een ernstig auto-ongeluk in Lunteren zijn zondagavond meerdere gewonden gevallen. Rond 22.40 uur klapten een auto en een bestelbus frontaal op elkaar. Twee tieners zijn bij het ongeluk gewond geraakt.
De aanrijding gebeurde op de Westzoom, een rondweg aan de zuidkant van het dorp. De twee jonge gewonden, een jongen en een meisje van 17, zaten in dezelfde auto. De jongen, afkomstig uit Scherpenzeel, zat achter het stuur. Een meisje uit Ede zat naast hem.
De twee andere gewonden zijn mannen van 32. De bestuurder komt uit Leerdam, zijn bijrijder uit Hardinxveld-Giessendam.
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Op het ongeluk kwamen vier ziekenwagens en een traumahelikopter af. De Westzoom was enige tijd dicht.
Het verhaal gaat verder onder de video.
Meerdere gewonden bij ongeluk Lunteren

Begeleider moet mee

Jongeren van 17 mogen autorijden, ze hebben een '2to drive-rijbewijs'. Er moet wel een volwassen begeleider mee. Die moet minstens 27 jaar zijn en 5 jaar een rijbewijs hebben. De politie kon maandagmorgen niet zeggen of de jongen een jongerenrijbewijs had.
“De bestuurder had in ieder geval een volwassene bij zich in de auto moeten hebben”, benadrukt een woordvoerster van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie.