Rijk van Nijmegen

'Angeren is niet aantrekkelijk genoeg', vinden deze bewoners

Wandelen in Angeren, is wandelen langs stenen.
Wandelen in Angeren, is wandelen langs stenen. © Omroep Gelderland
Wie de luchtbeelden van Angeren ziet van het programma Zomer in Gelderland dat in augustus in het dorp neerstreek kan er niet omheen: Angeren ligt te midden van het groen. Maar je hebt er als inwoner niets aan, vindt de werkgroep Angeren Aantrekkelijk. Want nergens is een parkje waar je tussen het groen kunt wandelen, terwijl de gemeente Lingewaard genoeg grond in bezit heeft. Daarom dient de werkgroep deze week een plan in voor een park.
Een wandeling door Angeren betekent nu vooral een wandeling langs stenen. Niet fijn, zo vindt Dianne Smits van de werkgroep Angeren Aantrekkelijk.

Hondentoilet verdwenen

In 2018 had Angeren nog de primeur van het eerste hondentoilet in Nederland. Dat is inmiddels verdwenen. En waar kun je nu terecht met je hond? Dianne Smits: "Nou nergens dus. Er is in Angeren geen hondenlosloopplaats en ook niet buiten de bebouwde kom."
Smits kijkt nog eens terug naar de luchtbeelden die Zomer in Gelderland in augustus maakte boven Angeren. "Ja, het lijkt mooi groen he. Maar het zit vooral aan de buitenranden en er is helemaal geen openbaar groen waar mensen gebruik van kunnen maken."

Park Muijland

De werkgroep heeft zijn oog laten vallen op het gebied Muijland, een gebied van ongeveer acht hectare groot dat in bezit is van de gemeente en nu vooral wordt gebruikt als opslag. Een staat een aantal bankjes zoals je die normaal in openbare parken ziet. Maar even lekker gaan zitten is er niet bij. Er staat een groot hek voor.
Volgens Dianne Smits heeft stuk grond nu geen bestemming. En zij weet er wel raad mee. "Dit zou prachtig zijn voor twee hectare 'beleefbaar groen' voor Angeren."
Op 26 september presenteert de werkgroep Angeren Aantrekkelijk de plannen aan de gemeente en andere belangstellenden.