liveblog | 25 september

Autobrand A2 • frontale aanrijding

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 september, 09:37 uur
09:37

A2 weer vrij

Hulpdiensten hebben een einde gemaakt aan de autobrand op de A2 bij Kerkdriel. De weg is weer vrij en de file is in beide richtingen bijna verdwenen.
08:00

Uur file door autobrand

Op de A2 staat ter hoogte van Kerkdriel een auto in brand. Daardoor zijn richting Utrecht twee rijstroken dicht, wat voor een uur vertraging zorgt. De afhandeling kan nog wel even duren, meldt Rijkswaterstaat, want de brandweer is nog onderweg.
Op beelden is te zien dat de rookpluimen hoog boven de snelweg uitstijgen.
Een kijkersfile in de richting van Den Bosch zorgt voor 70 minuten vertraging. Omleiden is volgens Rijkswaterstaat niet mogelijk vanwege drukte op de alternatieve route.
06:35

Afval in Zevenaar in de fik

In Zevenaar hebben buurtbewoners afgelopen nacht weten te voorkomen dat een afvalbrand oversloeg naar een woonhuis.
Een berg afval aan de Bergvrede, vlakbij het centrum van Zevenaar, vloog rond 05.15 door nog onbekende oorzaak in brand. De vlammen waren overgeslagen op een naastgelegen schutting en trok langs een woning omhoog.
Alerte buurtbewoners wisten met tuinslangen de brand vroegtijdig te blussen. Toegesnelde brandweerlieden hebben voor de zekerheid de muur van de woning met een warmtebeeldcamera gecontroleerd en het afval uit elkaar getrokken.
Door oplettende buurtbewoners sloeg de brand niet over.
Door oplettende buurtbewoners sloeg de brand niet over. © Jordi Deckert
06:30

Bestelbus beschadigd door afvalbrand

In Rheden is de brandweer vannacht rond 03.40 uur uitgerukt voor een afvalbrand op de Buurtweg.
Volgens een correspondent ter plaatse stond er een verzameling huisraad in brand, die was overgeslagen op een bestelbus. De brandweer wist het vuur snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus forse schade opliep.
Onder andere een kinderfiets ging in vlammen op.
Onder andere een kinderfiets ging in vlammen op. © Persbureau Heitink
06:25

Auto knalt tegen woning in Arnhem

Zondagavond is rond 23.40 uur in het Arnhemse Spijkerkwartier een auto tegen een woning gebotst. De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden.
De auto kon op deze splitsing niet rechtdoor.
De auto kon op deze splitsing niet rechtdoor. © Persbureau Heitink
06:20

Frontale aanrijding Lunteren

Op de Westzoom in Lunteren heeft zondag een zwaar ongeluk plaatsgevonden. Rond 22.40 uur knalden op de ringweg aan de zuidkant van het dorp een personenauto en een bestelbus frontaal op elkaar.
Vier ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, meldt een correspondent ter plaatse. Alle inzittenden konden door de toegesnelde hulpdiensten uit hun voertuigen worden bevrijd. Vier personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De Westzoom is vanwege het ongeluk langere tijd afgesloten geweest.
Eén inzittende zat in zijn auto bekneld.
Eén inzittende zat in zijn auto bekneld. © Persbureau Heitink