Arnhem en omstreken

Automobilist slaat op de vlucht bij verkeerscontrole

Een auto wordt aan een grondige inspectie onderworpen tijdens de controle
Een auto wordt aan een grondige inspectie onderworpen tijdens de controle © 112NieuwsWageningen / Persbureau Heitink
WOLFHEZE - Een automobilist is vrijdagavond op de vlucht geslagen bij een grote verkeerscontrole op de Van Nieuwenhuijzenweg in Wolfheze. De persoon rende het bos in en liet een bijrijder achter in de auto.
Tijdens de controle, waar ook de douane en de Belastingdienst bij betrokken waren, werden bestuurders van de snelweg A12 gehaald en naar een parkeerplaats geleid. Daar werden ze uitgebreid gecontroleerd.

Helikopter

Een automobilist die een motoragent moest volgen, had blijkbaar geen zin in de controle. Want de persoon stopte op de vluchtstrook, stapte uit de auto en nam vervolgens de benen.
De politie zette meteen de achtervolging in. Maar ondanks de inzet van een helikopter, meerdere grondeenheden en een boswachter, wist de verdachte te ontkomen.
Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg, is niet bekend. Zijn of haar identiteit zou inmiddels bij de politie bekend zijn.

Tientallen bekeuringen

Tijdens de controle, die van 15.00 tot 22.00 uur duurde, schreef de politie tientallen bekeuringen uit voor uiteenlopende verkeersovertredingen.
De Belastingdienst legde beslag op 20 voertuigen, waarvan er negen direct zijn afgevoerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst in totaal 61.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd.