Rivierengebied

Uitslaande brand in woning met rieten kap

Brand in een woning met rieten kap
Brand in een woning met rieten kap © Persbureau Heitink
TIEL - Aan de Sportparklaan in Tiel woedt donderdagochtend een brand in een woning met een rieten kap. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is er sprake van een uitslaande brand. De woning is leeg, de bewoners zijn zelf naar buiten gegaan. Ook de bewoners van de huizen in de directe omgeving zijn allemaal uit hun woningen gegaan.
Bekijk de video:
Brand in woning met rieten kap
Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen.
De brandweer geeft het advies mechanische ventilatie uit te schakelen en binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten, omdat de rook laag hangt in de wijk. Ook doet de veiligheidsregio de oproep de hulpdiensten de ruimte te geven.
De Sportparklaan is afgesloten.

Extra rookontwikkeling

De woordvoerder meldt rond 11.15 uur dat de brand onder controle is, maar nog niet uit, en dat de brandweer met nablussen begint. Dat zorgt voor extra rookontwikkeling. De brandweer roept daarom opnieuw op om niet naar de brand toe te komen en deuren en ramen te sluiten.

Rietdeeltjes verspreid

De woordvoerder meldt dat er bij de brand rietdeeltjes in de omgeving terecht zijn gekomen. Het advies is om die met handschoenen aan op te ruimen en bij het restafval te gooien. Als je het met blote handen opruimt, is het advies om je handen daarna goed met zeep te wassen.
Lees hier al het actuele 112-nieuws: