Noord-Veluwe

Brandstichting bij woning, twee mannen gezocht

De politie zoekt deze man voor brandstichting.
De politie zoekt deze man voor brandstichting. © Politie/Plaats Delict
VAASSEN - Bij een huis aan de Plataanhof in Vaassen wordt het raam van de voordeur ingegooid. De bewoner gaat kijken en ziet dat er brand is. Hij weet het vuur te blussen.
De brand in de hal woedt op 26 mei, het is midden in de nacht, te weten 3.00 uur.
De politie zoekt twee mannen. Een van hen, zo is op beelden te zien, draagt een bivakmuts. Hij loopt in de richting van de voordeur. Hij heeft een baksteen in de hand en een petfles onder zijn jas.
De man maakt de fles open en giet die leeg bij de deur. Even later breekt brand uit.
Het vuur grijpt snel om zich heen. De bewoner die wakker is geworden, komt snel in actie en dooft het vuur.

Eerder iets gebeurd

De politie heeft geen flauw benul wie achter de brandstichting zit. Ook de bewoners niet, zegt politiewoordvoerder Jop Heinen. Maar het is niet de eerste keer dat er bij de woning in Vaassen iets is voorgevallen.
Heinen: "Op 19 april is er ook een incident geweest bij deze woning. Toen werd een steen door het woonkamerraam en de voordeur gegooid. Natuurlijk kijken we in het onderzoek ook of er een verband is tussen deze twee incidenten."

Lange jas

Beelden van de twee gezochte mannen zijn niet heel duidelijk, maar een van hen draagt een opvallend lange jas.
De politie weet inmiddels dat het duo zich na de brandstichting uit de voeten maakt in de richting van de velden van voetbalclub VIOS in het dorp. De politie hoopt dat mensen in de buurt van het sportcomplex camerabeelden hebben en die willen delen.
Bekijk de beelden:
Politie zoekt brandstichters

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023232432.