Gelderse Vallei / Rivierengebied

Oud-burgemeester Michel Jager (79) overleden

Oud-burgemeester Michel Jager
Oud-burgemeester Michel Jager © gemeente Wageningen
WAGENINGEN/CULEMBORG - Oud-burgemeester Michel Jager is afgelopen vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Jager was in de vorige eeuw burgemeester van Culemborg en Wageningen. Die laatste gemeente maakte zijn dood woensdag bekend.
Jager stond bekend als een burgemeester die Wageningen altijd in zijn hart droeg. De gemeente laat dan ook in een in memoriam weten dat ze hem herinnert als 'een daadkrachtig bestuurder die veel voor de stad heeft betekend'.

Commissaris van de Koningin

De oud-burgemeester was zowel provinciaal als landelijke betrokken als ambtenaar. Zo was hij voor zijn burgemeesterschap in Wageningen partijvoorzitter van D66 en werd hij in 1982 benoemd tot burgemeester van Culemborg. Dat bleef hij tot 1989.
In 1996, na zijn vertrek als burgemeester van Wageningen, werd hij benoemd tot commissaris van de Koningin in Flevoland, een belangrijke functie die hij tot 2008 bekleedde.

De rust in moeilijke momenten

Als burgemeester stond Jager tijdens moeilijke momenten altijd klaar om de rust te bewaren. Zo speelde hij een belangrijke rol tijdens de watersnood in de jaren '90. Daarnaast maakte hij zich als burgemeester sterk voor het herstel van de historische serre aan Hotel de Wereld, die in 1996 werd heropend.
Jager zette zich samen met de universiteit van Wageningen in om de stad te promoten als kennisstad. Ook zorgde hij voor veel internationale contacten binnen de universiteit. Zo had hij een bijzondere band met de Hongaarse partnerstad Gödöllő, waar hij vorig jaar nog te gast was tijdens een uitwisseling.