Arnhem en omstreken

Man krijgt 20 jaar cel voor moord op ex-vrouw

De man wordt aangehouden na de moord
De man wordt aangehouden na de moord © Timo Bouman/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 40-jarige man uit Arnhem die zijn ex-vrouw vorig jaar om het leven bracht met 86 messteken, is woensdag veroordeeld voor moord. De man krijgt een celstraf van 20 jaar. Ook moet hij de nabestaanden van het slachtoffer 119.000 euro aan schadevergoeding betalen.
Voor het incident plaatsvond, besloot het slachtoffer dat ze van hem wilde scheiden. De man veronderstelde hierdoor dat ze vreemdging. Dit was waarschijnlijk een onterechte gedachte, aangezien de vrouw duidelijk had gemaakt dat ze haar eigen leven wilde leiden. De man kon niet omgaan met deze gedachten en besloot op 18 augustus gewapend naar haar woning in Arnhem te rijden.
In haar slaapkamer confronteerde hij het slachtoffer met zijn vermoedens. Snel daarna bracht hij haar met 86 messteken om het leven. Hun twee minderjarige kinderen waren op dat moment beneden in de woonkamer en hoorden hoe hun moeder doodging.

Plan

In de rechtbank liet de man weten dat hij niet met voorbedachte rade heeft besloten zijn vrouw te vermoorden. De rechtbank gaat hier echt niet in mee. Ze oordeelt dat de man het besluit om haar te doden al voor het incident heeft genomen.
Ook stelt de rechtbank dat de man genoeg momenten heeft gehad om na te denken over zijn keuzes. Daarbij deed de handelswijze van de man denken aan een 'uiterst gewelddadige afslachting', aldus de rechtbank.

Onherstelbaar leed

De man heeft zijn twee kinderen en de familie van het slachtoffer op een gruwelijke wijze onherstelbaar leed aangedaan. Zijn kinderen zijn door het incident in één klap beide ouders kwijt. Naast de celstraf moet de man dan ook 119.000 euro betalen voor affectieschade, shockschade en kosten voor de uitvaart.